Salát s uzenou panenkou

1 ledový salát, 6–8 menších rajčat, 1 červená paprika, hrst najemno nasekaných kaparů, 3 vejce uvařená natvrdo, 250 g uzené panenky Zálivka: 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tekutého medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, sůl, pepř, trocha studené vody  Ledový salát opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata i papriku nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno. Vše ve velké míse promícháme. Vejce oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, uzenou panenku nakrájíme na tenké plátky a obojí rozložíme na porce salátu. Do hrnku dáme hořčici, med, olej, balzamikový ocet, sůl, pepř, trochu studené vody a vše pořádně prošleháme vidličkou. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme. Počet porcí: 5–6 Doba přípravy: 20 minut The post Salát s uzenou panenkou first appeared on Turistický gurmán.

projít na článek

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát je velmi snadný na přípravu, při dodržení surovin na něm v podstatě není co zkazit. Vajíčkový salát patří do skupiny evergreenů české studené kuchyně. Každý z vás zná určitě ten nejlepší recept na vajíčkový salát. Co rodina, to jiná chuť,

projít na článek

Letní zeleninový salát s tarhoňou

Recept na rychlý těstovinový salát, ve kterém užijeme úrodu ze zahrádky a dobře si pochutnáme. Salát si můžeme s sebou vzít i do práce či na cesty.

projít na článek

Zeleninový César salát

Jdeme do restaurace, otevřeme jídelní lístek a v rubrice SALÁTY ve většině případů najdeme salát César (někdy psáno Caesar). Co je to? César salát je svěží, pikantní a jednoduchý salát z římského salátu, krutonů, vaječných žloutků, parmezánu, citronové šť

projít na článek

Ze Starého Plzence na Radyni

Náš dnešní výlet začal na exkurzi ve vyhlášené „sektárně“ ve Starém Plzenci. Tady se vyrábí náš populární sekt a my jsme mohli během návštěvy odhalit alespoň část tajemství jeho výroby i s vlastní degustací šumivého vína. Příjemně osvěženi pak vyrážíme do

projít na článek

Retro salát s kuřetem v odlehčené verzi

Nedávno jsem si vzpomněla na salát, který jsme dělávali doma, když jsem byla malá. Býval samozřejmě pěkně majonézový, s tučnějším sýrem a jinými poměry surovin. Napadlo mě, trochu recept upravit tak, aby byl vhodný pro hubnutí, ale stále si zachovával typ

projít na článek