Ze Starého Plzence na Radyni

Náš dnešní výlet začal na exkurzi ve vyhlášené „sektárně“ ve Starém Plzenci. Tady se vyrábí náš populární sekt a my jsme mohli během návštěvy odhalit alespoň část tajemství jeho výroby i s vlastní degustací šumivého vína. Příjemně osvěženi pak vyrážíme do mírného kopce na nedalekou zříceninu hradu Radyně a do okolních skalních útvarů. Z některých z nich je pak pěkný výhled na zříceninu, do okolní krajiny i na Starý Plzenec dole v údolí. Pokud vám po výletě vyhládlo, přikládám ještě recept na salát s uzenou panenkou zde. Kde Okres Plzeň-město, Plzeňský kraj, Česko Kudy, kam, co Z parkoviště za závodem na výrobu sektu po zelené turistické značce na Masarykovo náměstí ve Starém Plzenci. Tady odbočíme vlevo a nyní již po žluté značce dojdeme až ke zřícenině hradu Radyně a dále ke skalnímu útvaru Svatební stěna. Zpět se obrátíme a budeme se vracet po NS Skalní stezka (místní modrá) až k bývalému lomu Hřeben. Od lomu se po krátké neznačené lesní stezce navrátíme na žlutou značku, po které jsme již přišli a pak se opět po zelené vrátíme zpět na parkoviště u ,,sektárny“. Jak daleko 6,9 km vycházkový okruh Pro koho a co s sebou S dětmi s opatrností, turista, zdatný turistaThe post Ze Starého Plzence na Radyni first appeared on Turistický gurmán.

projít na článek

Sběr starého papíru

The post Sběr starého papíru appeared first on Základní škola Tišice.

projít na článek

Sběr starého papíru, 18. 24. 3. 2024

The post Sběr starého papíru, 18. 24. 3. 2024 appeared first on Základní škola Tišice.

projít na článek

Prosincové ohlédnutí

Prosinec nám přinesl spoustu krásných, do vánočního kabátku laděných setkání a příjemně tak zakončil celý rok 2023. Společně jsme se vydali na komentovanou vycházku po plzeňských kostelech v centru města, které mají zvláště v čase adventu své jedinečné ko

projít na článek

Sedmiměsíční rekonstrukce starého traktoru

Lidé z rodinné farmy v Montaně se pustili do technicky a časově velice náročné rekonstrukce velkého traktoru, který pořídili v roce 1971 a využívali jej převážně k orání svých polí. Výsledek sedmiměsíční makačky na traktoru značky Big Bud je fascinující.

projít na článek

Časosběr demolice starého a stavby nového mostu v Jaroměři

Původní Komenského most v Jaroměři byl poškozen velkou vodou v roce 2013. Škody byly bohužel natolik vážné, že se nevyhnul demolici. Dnešní časosběr zachycuje stavbu nového mostu. Za zaslání děkujeme Tomáši V.

projít na článek