Salát z jeleního jazyka, ředkviček, gelu wasabi a dresinku z mandarinky a zázvoru : Jan Kaplan

(4 porce) Jelení jazyky Windsor Svařte 2 bobkové listy, 10 kuliček jalovce a 10 kuliček černého pepře v litru vody a přidejte 100 g hrubé soli. Vytvoříte tak desetiprocentní solný roztok. 1 kg jazyků marinujte v roztoku 24 hodin, optimálně však 3 dny. Potom je opláchněte a vařte s kořenovou zeleninou a již marinovaným kořením v mírně osolené vodě. Po změknutí vychlaďte v ledové vodě, oloupejte a podélně natenko nakrájejte. Ředkvičky Ředkvičky oloupejte a slupku nakrájejte na tenké julienne. Několik ředkviček rozkrojte na 4 kusy a zbytek nakrájejte na tenké plátky. Uchovejte v ledové vodě. Bílá ředkev Oloupejte a vytvořte dlouhé tenké proužky. Polovinu vložte do šťávy z červené řepy a nechte přes noc marinovat. Druhou polovinu uchovejte v ledové vodě. Červená cibule Cibuli rozdělte na proužky, osolte, přidejte moučkový cukr a trošku octa Xeres. Promíchejte a přetáhněte fólií. Vložte do mikrovlnky a vařte asi 2 minuty. Pak nechte dojít na pokojovou teplotu. Při servírování nakrájejte na proužky. Olivový sníh 200 g olivového oleje extra virgin Lemon Frantoi Cutrera 100 g maltodextrinu 2 g soli Smíchejte sůl a maltodextrin a pomalu přidávejte olej. Dresink z mandarinky a zázvoru 250 g mandarinkového pyré 15 g šťávy vymačkané z nastrouhaného zázvoru 15 g bílého balsamikového octa 5 g lecitinu 250 ml olivového oleje extra virgin 250 ml slunečnicového oleje sůl 1 mandarinka (pouze kůra) V mixéru vyšlehejte pyré, ocet, zázvor a lecitin, až se vytvoří konzistentní hmota, pak pomalu přikapávejte olej, aby se emulsifikoval. Nakonec přidejte nastrouhanou mandarinkovou kůru a podle chuti sůl. Wasabi gel Zredukujte 500 ml smetany na 250 ml, za tepla rozmixujte s 5 g wasabi a 1g agaru, 1g xanthanu a 1 g lecitinu. Nechte vychladit a znova rozmixujte dohladka. K dosažení ideální konzistence bude možná třeba přidat smetanu a wasabi. Podávání Jelení jazyky potřete olivovým olejem a lehce osolte. Veškerou zeleninu osušte. Nakonec vše zakápněte dresinkem a dokončete wasabi gelem, sněhem a baby bylinkami

projít na článek

Samuraj burger

- domácí máslová bulka z UncleBaker - 100% hovězí maso z českého chovu se sojovou omáčkou - wasabi majonéza - pak choi - domácí nakládaný zázvor Tohle je docela zážitek. Kombo wasabi, zázvoru a sójovky už znáš jako svoje boty, ale v burgeru? To asi n

projít na článek

Nové balení výrobků od Vltavotýnských lahůdek

Váš oblíbený vlašský salát a rybí salát od Vltavotýnských lahůdek má nyní nové balení. Vlašský salát 300g a 140g a Rybí salát 140g nakoupíte ve vaší prodejně Trefa.

projít na článek

Diagnostika z jazyka

  Diagnostika z jazyka - stav organismu se zjišťuje pomocí tvaru, velikosti, zbarvení jazyka, jeho povlaku, rýhování, otisků zubů...

projít na článek

Video jídel Salát s mangem

Salát s mangem The post Video jídel Salát s mangem appeared first on Fotograf Martin Kral.

projít na článek

Jarní San Choy Bao : Lukáš Vegricht

San Choy Bao můžete servírovat jako předkrm, ale taky jako lehký oběd nebo večeři. Moje verze je z brasírovaných kuřecích stehen a jarní zeleniny. San Choy Bao je skvělé jídlo, o které se můžete podělit s ostatními, jednoduše ho naservírujte do středu sto

projít na článek