Sběr léčivých bylin

Jaro už je v plném proudu, proto pokud byste měli chuť a čas, můžete se zapojit do sběru bylin. Pozor, rostliny musí být usušené. Přesný popis naleznete níže v obrázku.

projít na článek

Tradice, aneb zvyky našich předků

JARO - období po dlouhém spánku přírody, otevírání studánek, první sběr bylin (podbělu, mladých kopřiv, prvních lístků břízy...), Jarní půsty a očistné kůry, pletení věnců, pomlázek, výroba hrkaček a vynášení Morany.  

projít na článek

Informace o odcizení léčivých přípravků v Itálii

SÚKL upozorňuje na odcizení léčivých přípravků, ke kterému došlo v červenci 2023 na území Itálie.

projít na článek

Speciální DEKA pro sběr hrubých nečistot

AEROSWEEP SBĚR HRUBÝCH NEČISTOT Společnost Konnex Trade CZ, s.r.o. je nově zástupcem společnosti Aerosweep Pty. LTD. Jejich výrobek, tzv. DEKA pro sběr hrubých nečistot je překvapivě jednoduchý a velice účinný. MRKNĚTE NA VIDEOThe post Speciální “DEKA” pr

projít na článek

Možnost dalšího používání hydroxyethylškrobu v ČR

Dne 24. 5. 2022 bylo přijato rozhodnutí Evropské komise dle čl. 107p týkající se léčivých přípravků obsahujících léčivou látku hydroxyethylškrob, (HES), infuzní roztoky. Toto rozhodnutí potvrdilo závěry hodnocení Evropskou agenturou pro léčivé přípravky,

projít na článek

Sběr starého papíru

Během prvního listopadového víkendu proběhl sběr starého papíru. Celkem jsme nasbírali 3 080 kg a získali tak 6 865 Kč. Tak už přemýšlejte, co pěkného si do školy pořídíme . 

projít na článek