Sebastian Vettel získal pro Ferrari první vítězství od roku 2013

Čtyřnásobný světový šampion Sebastian Vettel získal pro Ferrari první vítězství od Velké ceny Španělska 2013, sám na triumf čekal od Velké ceny Brazílie 2013. Pro extrémně horké počasí a velice abrazivní asfalt zvolil strategii dvou zastávek v boxech a v cíli byl před oběma piloty Mercedesu. Vettel startoval na středně tvrdých pneumatikách P Zero White a pro další sadu středně tvrdých pneumatik si k mechanikům přijel v 17. kole. Závod dokončil na pneumatikách s tvrdou směsí P Zero Orange, které měl na svém voze od 37. kola. Jeho čtvrté vítězství v Malajsii - 40. v kariéře - znamená, že je v současnosti historicky nejúspěšnějším pilotem ve Velké ceně Malajsie.

projít na článek

SEBASTIAN VETTEL A FERRARI ZÍSKALI TŘETÍ VÍTĚZSTVÍ V SEZÓNĚ

Sebastian Vettel si se svým Ferrari dojel pro třetí vítězství v sezóně. V ulicích Singapuru vsadil na strategii dvou zastávek v boxech a získal 42. triumf kariéry. Závod byl v třetině ovlivněn dlouhým výjezdem safety caru. 20 kol před cílem přišel další v

projít na článek

Vettel opět vítězí ve VC Japonska

Pilot Red Bullu Sebastian Vettel získal již čtvrté vítězství v Japonsku a deváté v této sezoně. Ani to mu však zatím nestačilo na to, aby si zajistil svůj čtvrtý titul v řadě, neboť Fernando Alonso z Ferrari dojel po startu z osmé pozice na čtvrtém místě.

projít na článek

VETTEL SI V MALAJSII DOJEL PRO VÍTĚZSTVÍ

Pilot Red Bullu Sebastian Vettel po nervy drásající bitvě s kolegou Markem Webberem získal své první vítězství v sezoně. Oba jezdci v průběhu závodu nasadili hned tři různé směsi Pirelli. Každý ovšem směsi hladkých pneumatik využíval v jinou dobu.

projít na článek

VETTEL VÍTĚZÍ V POSLEDNÍM ZÁVODĚ ROKU

Mistr světa Sebastian Vettel ve Velké ceně Brazílie získal třinácté vítězství v sezoně a deváté v řadě. Německý závodník startoval z pole position a vedl od druhého kola. K vítězství využil strategii dvou zastávek v boxech. Vettelův kolega Mark Webber doj

projít na článek

VETTEL V KOREJI SLAVIL DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ

Pilot Red Bullu Sebastian Vettel vyhrál potřetí v řadě. Po triumfech v Singapuru a Japonsku zvítězil rovněž v Koreji a před posledními čtyřmi podniky sezony šampionát ještě více zdramatizoval. Vettel startoval z druhé pozice na superměkkých pneumatikách.

projít na článek