Sedmá dakarská etapa s odloženým startem

Do nedělní sedmé etapy dakarského dobrodružství, která následovala po dni volna, vyrazily posádky kamionů a aut zvlášť, motorkáře a čtyřkolkáře čekala jiná trasa. Po osmé ráno opustily kamiony bivak v Saltě a vydaly se na 114 kilometrů dlouhý spojovací úsek, který je přivedl do místa zvaného Las Cuevas. Odtamtud vyrazilo zbylých 82 automobilů a 54 kamionů na měřenou speciálku, pro kamiony vypsanou na 525 kilometrů. Ještě před startem ale musely posádky prokázat trpělivost - organizátoři start kamionů odložili, neboť záchranářské helikoptéry nemohly kvůli nízké oblačnosti vzlétnout.

projít na článek

Africa Eco Race 2017 - Sedmá etapa ve znamení písku

Sedmá etapa Africa Eco Race přinesla 414 závodních kilometrů. Kromě písku byly na programu i duny, které měly být podle organizátorů velmi obtížné. Promet/Czechoslovak Group tým Tomáše Tomečka absolvoval rychlostní zkoušku z Tiwilitu do Tiwilitu bez zavá

projít na článek

Maratonská etapa na Africa Eco Race 2018

První ze dvou okruhových etap, nadto ještě maratonská bez možnosti večerního servisu techniky. Sedmá etapa měřila 486 km, startovala i končila poblíž bivaku, a Tomáš Tomeček na ní zaznamenal třetí čas.

projít na článek

10. dakarská etapa - video týmů

Podívejte se jak viděli včerejší dakarskou i africkou etapu piloti a spolujezdci závodních týmů. Týmová videa na jednom místě.

projít na článek

V Africe Tomeček stahuje ztrátu na pódium

Není nad to, když etapa začíná i končí rovnou v bivaku. Doprovodné vozy, mechanici, média, zdravotníci, pořadatelé, ti všichni rozbalili svá zázemí v pondělí večer v Chami a balit ho budou až ve středu ráno. Dnešní sedmá etapa totiž měla podobu smyčky o d

projít na článek

InstaForex Loprais Team se loučil!

Končí skoro roční etapa příprav na nejtěžší soutěž světa DAKAR 2013. Opět jej hostí Jižní Amerika a startuje se až 5. ledna 2013 v hlavním městě Peru. Poprvé tak bude dakarská rally startovat v nejsušším městě světa v Limě.

projít na článek