Segedín z hovězí kližky

Z hlediska použitého druhu masa ne příliš typický, přesto však vynikající recept z hovězí kližky. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg hovězí kližky 1 kg bílého kysaného zelí 200 ml smetany s vysokým obsahem tuku (ideálně okolo 30%) 20 g hladké mouky 20 g másla 2 ks cibule 2 polévkové lžíce sádla 1,5 až 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky 1 čajová lžička drceného kmínu Sůl Pepř (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup V rozehřátém hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm dorůžova udělat nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme mletou sladkou papriku, rychle ji orestujeme a zalijeme trochou horké vody, aby nám nezhořkla. Následně do hrnce vložíme i na kostky nakrájenou kližku, celou směs osolíme a maso necháme zatáhnout. Pak už podlijeme horkou vodou (nebo ještě lépe vývarem) a necháme maso vydusit do poloměkka. Až je maso poloměkké, přidáme i propláchnuté a překrájené zelí a necháme dusit doměkka společně s masem. Pokud je potřeba podléváme v průběhu celého dušení vodou (vývarem). Ve chvíli kdy to hotové, okořeníme guláš kmínem a pepřem, zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z hladké mouky a másla a zjemníme přilitím smetany. Ještě chvíli necháme provařit a segedínský guláš z hovězí kližky je hotový. Podávání Servírujeme tradičně s houskovým, či kynutým knedlíkem. Výživové hodnoty pro segedínský guláš z hovězí kližky *Uvedené nutriční hodnoty tohoto segedínu jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 2600,7 Tuky 148,1 g         Nasycené mastné kyseliny 77 g         Polynenasycené mastné kyseliny 7,1 g         Mononenasycené mastné kyseliny 29,1 g Cholesterol 156,1 mg Sodík 11,4 g Draslík 2,7 g Sacharidy 95,1 g         Z toho vláknina 35,2 g         Z toho cukry 19,3 g Proteiny 232,8 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 193,7 % Vitamín B12 10,4 % Vitamín B6 108,3 % Vitamín C 288,5 % Vitamín D 0 % Vitamín E 15,8 % Vápník 63,9 % Měď 64,2 % Kyselina listová 89 % Železo 119,6 % Hořčík 53,9 % Mangan 111,3 % Niacin 26,6 % Kyselina pantothenová 22,4 % Fosfor 53,1 % Riboflavin 54,1 % Selen 27,8 % Thiamin 42,4 % Zinek 25 % Příspěvek Segedín z hovězí kližky pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Hovězí guláš z kližky

Správně udělaný guláš je gurmánským požitkem. Kolik masa, tolik cibule, říká jedno pravidlo. Ano, guláš je poté přirozeně zahuštěný právě tou rozvařenou cibulí a má také příjemnou nasládlou chuť. Druhou ingrediencí je nakrájené kvalitní maso, hovězí je ne

projít na článek

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku je hovězí maso pomalu dušené v červeném víně. V dnešní době se tento pokrm obvykle připravuje ze zadního hovězího.

projít na článek

Hovězí na houbách

Hovězí maso je součástí zdravé výživy hlavně díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku, je bohaté na minerály, například zinek či železo. Nesmíme také opomenout, že je hovězí maso plné vitamínů, od B6, B12 až po thiamin nebo riboflavin. Nezapomí

projít na článek

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Hovězí Stroganov (2 porce) - 600g

Hovězí Stroganov (2 porce)  Popis: Hovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené v omáčce na cibulovém základu s na másle orestovanými žampiony, podlité taženým vývarem a zjemněné smetanou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar

projít na článek