Seznamte se – buk lesní červený Fagus sylvatica „Purpurea“

Aktivity v Lese psích duší nekončí. Manželé Hanovi vlastnoručně vysadili další stromy. Zajímavé informace o nových přírůstcích i fotografie vzácného jetele načervenalého najdete v článku. Pozorní návštěvníci Lesa mohou pří troše štěstí pozorovat i pár dravců nebo malé zajíčky ukryté v trávě. 

projít na článek

Česko-rakouský seminář o lesní pedagogice na Šumavě

Na společném semináři s tématem „Lesní pedagogika“ pořádaným hornoplánskou divizí se koncem listopadu sešli s rakouskými kolegy z Böhmerwaldschule nejen lesní pedagogové z divize VLS Horní Planá.

projít na článek

Dřevěný lesní traktor, dřevěná hračka

Lesní traktor s kládama dřevěné hračky pro kluky Pohyblivý lesní traktor s odpojitelným přívěsem plným klád. Levná a přitom krásná hračka pro děti.

projít na článek

Obrovský lesní tahač, hračka dřevěné nákladní auto

Dřevěné lesní nákladní auto tahač dřeva z lesa Dřevěný tahač TATRA, delka 60 cm s lesní úpravou návěsu včetně kulatiny dřeva. Plně pohyblivý s odpojiténým návěsem a pohyblivým jeřábem.

projít na článek

Motolice velká – nepůvodní parazit žije se šumavskými jeleny

Každý sedmý ulovený jelen byl v bavorské části Šumavy napaden severoamerickou motolicí velkou. V Národním parku Šumava se tento parazit objevil dokonce v každém pátém jelenovi. To vyplývá z výsledků přeshraničního projektu Bavorského státního ústavu pro l

projít na článek

Slečna Sisi

Seznamte se se slečnou Sisi, její příběh je z jarní soutěže z kategorie 1./ Můj spokojený pes si pochutnává na krmivech od firmy Jan Salač.

projít na článek