Skromná modrá kráska vykvetla letos předčasně. Funguje jako superantibiotikum a má teď ďábelskou moc

Chrpa polní neboli Centaurea cyanus není jen krásná modrá květina. Tato rostlina pochází z Evropy a pro své léčivé vlastnosti se používá již celá staletí. Je to především bylina, která se v lidovém léčitelství s oblibou používá pro své zdravotní benefity.

projít na článek

Tuto bylinu nehubte jako plevel. Je zázrak při čištění krve. Letos vykvetla předčasně a má ďábelskou sílu

Při údržbě zahrady mají ve zvyku lidé tuto rostlinu vytrhnout jako plevel. Dělají ale velkou chybu, protože se jedná o zázračnou léčivku, která má v domácnosti mnohostranné využití.

projít na článek

Modrá ve všech odstínech. Blankytné kousky jsou nadčasové a hlavně in

Modrá barva má vážně mnoho různých odstínů, nikdy se neomrzí, je nadčasová a možná právě proto je prakticky stále na módním výsluní. Letos to navíc podtrhuje i velký návrat džínoviny.

projít na článek

Modrá skalice na postřik stromů

Postřik ovocných stromů modrou skalicí se používá po mnoho let a je považován za základní prevenci chorob. Síran měďnatý alias modrá skalice se používá jako fungicid, algicid, hubič kořenů a herbicid v zemědělství i v nezemědělském prostředí. Používá se t

projít na článek

Právě kvete a má ďábelskou sílu. Nepropásněte nejlepší šetrný likvidátor hnilobných bakterií ve střevech

Černý bez přináší našemu tělu velké množství benefitů. Je skvělým antioxidantem, pomáhá regulovat tělesnou hmotnost nebo jej můžeme využít jako likvidátora bakterií v našich střevech. Proč ještě si jej nasbírat?

projít na článek

Bylinky, které zdravým způsobem čistí krev. Tyhle natrhejte! Právě teď a mají ďábelskou sílu

Příroda v těchto dnech rozkvétá a odhaluje nám své skryté půvaby. Nejen, že je na ni ten nekrásnější pohled, ale nabízí nám své vzácné dary. Stačí místo do lékárny zamířit tam. Právě kvete zázrak na čištění krve.

projít na článek