SLADIDLO XYLITOL VE ŽVÝKAČKÁCH

Xylitol se extrahuje z břízy, malin, švestek a kukuřice. Vyrábí se hlavně v Číně. Sladivost xylitolu je přibližně stejná jako sladivost cukru, avšak xylitol dodává přibližně o 40 % méně energie než cukr.  Xylitol je příznivý pro zuby. Působí preventivně proti vzniku zubního kazu. Nejnovější výzkumy potvrzují, že má vliv na snížení zubního plaku, neboť přitahuje nežádoucí mikroorganismy a pak je nechává vyhladovět , což umožňuje, aby došlo v ústech k remineralizaci poškozených zubů.  U psů může xylitol způsobovat vážné, až život ohrožující problémy.

projít na článek

MED JE VÝBORNÝ LÉK

Včelí med není pouhé sladidlo, ale je možné ho využít i při léčbě různých zdravotních potíží. Med působí protizánětlivě, zlepšuje trávení, posiluje psychiku a srdce a zlepšuje dokonce spánek, je to však jen zlomek jeho léčivých schopností.

projít na článek

Stevia sladká - STEVIA REBAUDIANA

Mám jí v květináči a občas si žvýknu lístek. Je to příšerně sladké, ale jediné sladké, co desinfikuje ústní dutinu. Stevie toho umí daleko víc. Můžete si jí nasušit a mít jí po ruce vlastně pořád. Dá se sušená přidávat  do vody i psům. Je vhodná i pro dia

projít na článek

SUKRALOZA -SPLENDA (E955)

Jedná se o nízkokalorické sladidlo, které se používá do potravin a nápojů. Sukralózu možná mnozí znají pod značkou E955. Je to méně kaloričtější varianta cukru, je více než 500krát sladší. Experti, kteří kritizují schválení sukralozy jako bezpečného umělé

projít na článek

ACESULFAM K (E 950)

Jedná se o bílé krystalické sladidlo a zvýrazňovač chuti. Je cca 200x sladší než cukr, má jemně nahořklou chuť, která je potlačena kombinací s dalšími sladidly. Má schopnost zvýrazňovat sladivost dalších syntetických sladidel. Nemá žádné kalorie. Vyznačuj

projít na článek

STÉVIE NENÍ SCHVÁLENA PRO DĚTI

Stévie má na první pohled všechna možná pozitiva, která si jen lze představit. A to včetně toho, že jde o sladidlo izolované z přírodního zdroje, tedy z rostliny stévie sladké  . Další výbornou vlastností stévie je skutečnost, že nepřispívá k tvorbě zubní

projít na článek