Slaná žemlovka se sýrem, vajíčkem a šunkou

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku se sýrem, vajíčkem a šunkou 3 šálky na kostičky nakrájeného toustového chleba (nejlépe den starého) 3 velké vejce 1 šálek mléka 1 šálek nasekané šunky 1/2 šálku plus 2 polévkové lžíce strouhaného sýra, třeba čedaru nebo dle chuti 1 zelená cibulka 1 lžíce nasekané petrželky 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu trošku soli, trošku pepře Máslo Jak postupovat při přípravě žemlovky? Máslem pěkně vymažte zapékací mísu (nebo jinou žáruvzdornou misku podobné velikosti). Ušlehejte vejce a mléko ve velké míse. Vmíchejte šunku, 1/2 hrnku sýra, zelenou cibulku, petržel, tymián, sůl a pepř. Přidejte kostky chleba do vaječné směsi a pěkně promíchejte. Nalijte směs do máslem vymazané mísy. Přikryjte víkem a nechte chvíli odpočinout v chladu (úplně ideálně po dobu 7 hodin, nebo přes noc, ale postačí i hodinka). Až bude směs pěkně odpočatá (chléb pěkně nasáklý), posypeme zbývající 2 lžícemi sýru. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pečeme asi tak 40 minut až bude naše žemlovka udělána pěkně dozlatova. Nechte odstát po dobu 5 minut před podáváním.

projít na článek

Pórek zapečený se šunkou a sýrem

Pórek zapečený se šunkou, vejcem a sýrem si můžete připravit jako zdravý oběd nebo také jako teplou večeři. Suroviny: 400 g očištěného pórku 200 g šunky 50 g tuku (např. Hera) 50 g strouhaného sýra 40 g hladké mouky 300 ml mléka 1 žloutek, petrželka sůl P

projít na článek

Jak se dělají francouzské brambory

Většina z nás si pod názvem francouzské brambory představí zapečené brambory se salámem, vajíčkem, sýrem a případně i s cibulí. Proč tedy označení francouzské brambory? To asi nikdo neví... Receptů na francouzské brambory je mnoho, protože v každé domácno

projít na článek

Pudinková žemlovka

Ingredience - co budete potřebovat na pudinkovou žemlovku 1 ks vánočka 1 litr mléka 2 vejce 4 oloupaná jablka 1 pudink vanilkový 250 g tvarohu hrudkovitý 1 balení vanilkového cukru čokoládová poleva cukr krystal dle chuti Jak postupovat při pří

projít na článek

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.Chvilkami to křupe, chvilkami kousnete do zeleného salátku a kozího sýra a jakmile se vše v ústech spojí, tak si budete spokojeně chrochtat

projít na článek

Jídelníček

14. 9. - 18. 9. 2009 Pondělí Svačina : obložený chléb se šunkou, čaj ovocný, jablko Oběd : kuřecí vývar s droďovými knedlíčky bramborové šišky se strouhankou,mléko Svačina : pomazánka z taveného sýra,houska, matový čaj, okurka Úterý Svačina : t

projít na článek