Pudinková žemlovka

Ingredience - co budete potřebovat na pudinkovou žemlovku 1 ks vánočka 1 litr mléka 2 vejce 4 oloupaná jablka 1 pudink vanilkový 250 g tvarohu hrudkovitý 1 balení vanilkového cukru čokoládová poleva cukr krystal dle chuti Jak postupovat při přípravě žemlovky? Jako první si uvaříme vanilkový pudink z 0,5 l mléka a 2-3 lžící cukru. Nastrouháme si jablka a připravíme si tvaroh, který smícháme s jedním vajíčkem, vanilkovým cukrem a lžící cukru. Vánočku si pokrájíme, jako když ji jdeme jíst a vložíme do větší nádoby vedle sebe (např. na pekáč). Do zbylého mléka přidáme jedno vejce, 1 lžíci cukru a rozmícháme. Zalijeme tím vánočku. Zapékací mísu si vytřeme máslem. Do zapékací mísy naskládáme první polovinu namočené vánočky, na to přidáme nastrouhaná jablka, polijeme uvařeným pudinkem a na pudink opatrně dáváme lžící připravený tvaroh. Nakonec přijde druhá polovina vánočky. Žemlovku dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme jen pokud povrch žemlovka ztmavne resp. zhnědne. Cca na 170 stupňů tak 25 minut (záleží na troubě, někde i 35 minut). Vychladlou žemlovku polijeme čokoládovou polevou.

projít na článek

Pudinková buchta na plech

Chtěli byste si upéct něco dobrého ke kávě a chcete vyzkoušet něco nového? Co třeba pudinkovou buchtu na plech. Není to nic složitého, ba dokonce některé recepty jsou úplná rychlovka, takže vám nezaberou příliš času, a navíc určitě nikdo nebude mít pocit,

projít na článek

Pomerančová žemlovka s brusinkami

Ingredience - co budete potřebovat na pomerančovou žemlovku s brusinkami 3 šálky nakrájeného toustového chleba na kostičky, (nebo briošky, bagety) hrst sušených brusinek (podle potřeby a dle chuti) Pomerančový likér Grand Marnie, Cointreau (nebo jiný pom

projít na článek

Slaná žemlovka se sýrem, vajíčkem a šunkou

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku se sýrem, vajíčkem a šunkou 3 šálky na kostičky nakrájeného toustového chleba (nejlépe den starého) 3 velké vejce 1 šálek mléka 1 šálek nasekané šunky 1/2 šálku plus 2 polévkové lžíce strouhaného sýra, třeba

projít na článek

Banánová bábovka podle Kluci v akci

Bábovka je pečivo s dírou uprostřed. Jedná se o tradiční druh pečiva, které dostávala jako odměnu za pomoc při porodu porodní bába (dnes dula), odtud jméno bábovka. Původně měla bábovka podobu těsta prokládaného vrstvami ovoce, pravděpodobně jako dnešní ž

projít na článek

Žemlovka s karamelizovanými jablky

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s karamelizovanými jablky 50g másla 7-8 středně velkých jablek 180g krystalového cukru cca 560ml smetany na šlehání toustový chléb (nebo i rohlíky, vánočka .. dle chuti) 4 žloutky 400-500g tvarohu (k ochu

projít na článek