Ti, kdo sledují nedávný vývoj na trhu s kryptoměnou, jsou dvou typů. Jedni se radují, skáčou radostí do stropu a slaví, protože se právě jejich počáteční investice v rámci pár set dolarů vyšplhala až na rekordních několik set tisíc dolarů, což je dozajista asi to největší překvapení, kterého se bitcoin kdy dopustil. A pak jsou tu ti druzí, kteří jenom nevěřícně kroutí hlavami a mlátí do zdí, trhajíce si vlasy za to, že tehdy do toho těch pár set dolarů nevrazili. První platby, které se s touto měnou uskutečnily, byly většinou pokusné a asi za nějakých 10 000 takových internetových zlaťáků se kupovaly dvě pizzy a nápoj k tomu. To už dnes teda rozhodně neplatí, spíše naopak, za pár dneska už možná i tu restauraci koupíte. O „tekutosti“ takové kryptoměny svědčí právě tento neočekáváný nárůst posledních pár let. A co vlastně způsobilo takový nárůst? Je to jako každá měna, pokud je poptávka, je i nabídka a čím větší ta poptávka je, tím větší hodnotu dávají měně ti, co jí nabízejí – ale tak se to děje se vším. Podobné decentralizované měny jsou ale ve své naprosté univerzálnosti a jednoduchosti právě teď nejžádanějším artiklem. Pokud ale máte pár set tisíc dolarů navíc, určitě bych nedoporučoval je vrážet do té s nejvyšší hodnotou – rozhodně ne tak velkou částku. Přece jenom, jak to jde rychle nahoru, zákony fyziky i ekonomie a chování spotřebitelů, je jen otázka času, kdy začne zase padat dolů. Protože jedno je jasné, nic nedokáže růst do nekonečna a ten kdo si to myslí, nerozumí trhu. Lidově by se dalo říct, že nic netrvá věčně, a ještě se bitcoin vyplatit může, ale jednou přijde moment, kdy to rupne a rupne to velmi silně. Příčin takového nárůstů je mnoho, důsledků snad ještě víc. Je jen otázkou času, jak dlouho se tomu budou těšit zúčastnění. Nevím jak vy, ale já si počkám, až to rupne a bude za stovku. Hlavně ho zas nezapomeňte ve správný čas prodat! Článek Šli jste do toho?! se nejdříve objevil na Tritone.
Vážený pane Křovino, na základě toho, co jste dnes "předvedl" v našem bytě, myslím, že máte absolutní právo změnit si doménu vašeho webu. Nejste šikovný, jste NEJŠIKOVNĚJŠÍ. Díky mnohokrát, v budoucnu se stoprocentně opět ozvu. Ať se vám daří! Pet
projít na článekPetr Havlíček a paní doktorka Kateřina měli pravdu: Jste to, co jíte. Hlavní a nejdůležitější je podle mě složení stravy z pohledu toho, co je vlastně pravý jídlo a co je něco, co někdo v továrně vytvořil z několika ingrediencí. Kvalita potravin, kt
projít na článekPokud jste si doposud nepořídili pořádnou tyč a točíte s násadou od smetáku tak to pro vás bude utrpení. Kontaktní točení zabere opravdu hodně času a nejzrádnější na tom je že když už se to naužíte a zkusíte to s ohněm zjistíte že se tyč chová úplně jinak
Vrátili jste se z dovolené nebo jste jen nestíhali celý týden nakoupit a při pohledu do špajzu, lednice a chlebníku zjišťujete, že nemáte nic kromě hladu? Podívejte se znovu, ono tam takřka vždycky něco je. A většinou z toho uvaříte i docela slušný oběd n
V létě je v ní pěkné posezení, dává stín a podle toho co na ní a kolem ní roste dává i vůni. Větřík by měl jen lehce profoukávat a taková věcička je dobrá i na náš vnitřní klid. A tak se také snažíte zapomenout, co jste prožil, než se postavila. Nejprv