Smil italský

Smil italský (Helichrystum italicum) je nepříliš známá bylinka z čeledi hvězdicovité (Asteraceae). Rostlina se svými listy podobá levanduli či rozmarýnu. Je to stálezelený polokeř, který dorůstá do výšky až 60 cm. Kvete od léta do podzimu krásně žlutými kvítky. Pochází z Turecka. Roste ale i v dalších částech Asie, běžný je rovněž v Malajsii a v celém Středomoří.

projít na článek

Gnocchi

Gnocchi představují tradiční italský pokrm připravený převážně z bramborového těsta, používaný jako příloha. Vaří se ve slané vodě v podobě koulí nebo šišek, každý nok odděleně.

projít na článek

Italský časosběr - Benátky, Florencie a další místa

Adam Shomsky během dvoutýdenního výletu do Itálie pořídil zajímavý časosběr - navštívil např. Benátky, Florencii, Náměstí sv. Marka nebo Palazzo Vecchio.

projít na článek

Timelapse kresby láhve vodky s dokonalým výsledkem

Italský mělec Marcello Barenghi se pustil do kresby láhve vodky od své oblíbené značky Oddka. Výsledek se vcelku věrně podobá předloze, nemyslíte? :)

projít na článek

Speed drawing žraloka na modrém papíru

Známý italský borec Marcello Barenghi se pustil do dalšího mistrovského díla - tentokrát věrně znázornil nebezpečného žraloka v mořských hlubinách za pomoci modrého papíru. Kreslení zabralo téměř 4 hodiny a díky jeho časosběru jej můžeme zhlédnout během t

projít na článek

Lasagne

Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který v naší české kuchyni již zdomácněl, jedná se o velké ploché nudle v kombinaci s dalšími ingrediencemi. Klasické lasagne tvoří navrstvené ochucené mleté maso, které je proložené pláty nudlového těsta, vrstvy se st

projít na článek