SOR v Pernik, Bulharsko

Dříve hornické město Pernik se stalo novým uživatelem elektrobusů SOR v Bulharsku. Na základě projektu s názvem Zlepšení kvality ovzduší zavedením ekologické veřejné elektrické dopravy v Perniku, která je realizována za finanční podpory Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 byla v měsíci srpnu 2023 realizována dodávka 5 elektrobusů typu EBN 11. Součástí dodávky je také instalace pěti pomalých nabíječek a jedné dvojité rychlonabíječky. Rychlé nabíjení elektrobusů je realizováno prostřednictvím pantografu umístěným na střeše elektrobusu. Dále jsou elektrobusy vybaveny klimatizací a kamerovým a informačním systémem. Flotila městských autobusů včetně nových elektrobusů ve městě Pernik je v líbivé barevné kombinaci červené a žluté.

projít na článek

Perník na plech

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy. Recepty na perník prošly různými obměnami, a tak vznikl i moučník pod názvem perník na plech. Jedná se o lité těsto, které je tvořeno směsí pšeničné mouky, mléka, vajec, cukru nebo medu, tuku a prášku do pečiva.

projít na článek

Perník

Perník je jeden z nejrychlejších a nejjednodušších moučníků, můžete ho připravit během pár minut, takže pokud se vám nečekaně ohlásila návštěva, že je na cestě k vám, neztrácejte čas a pusťte se do toho, ať ji máte čím pohostit. Určitě pak sklidíte i poch

projít na článek

Recepty na perníčky, které jsou hned měkké

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, va

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Vlajka - Bulharsko

Vlajka - Bulharsko Vlajka má po stranách kovové kroužky na zavěšení. Rozměry: 90 x 150 cm Material: Polyester

projít na článek

AKCE: Taška na masku Bulharsko - Orig.

Taška na masku Bulharsko Taška, kterou používá Bulharská armáda na plynovou masku. Stavitelný popruh přes rameno. Stavitelný bederní popruh.

projít na článek