Špagety carbonara neboli špagety po uhlířsku, se slaninou guanciale, panchettou, parmazánem a žloutky.
Hlavní rozdíl je v tom, že milánské špagety pochází z Itálie a boloňské špagety vznikly v zahraničí. Milánské špagety jsou polité rajčatovou omáčkou. Boloňské špagety tvoří masová omáčka, která může nebo nemusí obsahovat rajčata. Tato omáčka je hustší a v
projít na článekMilánské špagety se tradičně připravují s rajčatovou omáčkou a mletým (většinou) kuřecím masem. Vývojem tyto špagety zaznamenaly určité změny, takže existuje více receptů s různými ingrediencemi.
projít na článekSměs na špagety (2 porce) Popis: Čerstvě umletá vepřová plec, dušená na základu z cibule, papriky a rajčat, dochucená rajčatovým protlakem a oreganem. Složení: vepřová plec (31 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), cibule, rýžová
projít na článekMálokterá italská omáčka je tak slavná jako ta boloňská, chcete-li, jako omáčka bolognese. Klasicky se podává a nejlépe také chutná s čerstvými těstovinami tagliatelle, případně s tortellinami. Se špagetami ji v Boloni nikdy nejedli, tento zvyk se stal po
projít na článekVyzkoušejte těstoviny s mletým hovězím masem a určitě si pochutnáte. Nejlépe uděláte, když koupíte čerstvé libové hovězí a sami si ho doma umelete. Jako těstoviny můžete zvolit kolínka, špagety, vrtulky nebo třeba penne. Mleté maso [...] Příspěvek Těstovi
projít na článek