Špaldové palačinky stvarohovou náplní

Nedávno jsem dostala obrovskou chuť na palačinky, a jelikož jsem měla zrovna po ruce špaldovou mouku, proč to nevyzkoušet zrovna s ní. Člověk si pochutná a ještě má dobrý pocit, že to bylo takové to zdravější mlsání, tím spíš, když to dáte dětem. Výhodou palačinek je to, že je to jednoduché a rychlé jídlo a dají se plnit téměř čímkoliv. Tentokrát jsem zvolila sladkou tvarohovou náplň, ale klidně vyzkoušejte i ve slané verzi s nějakou tou šunkou, sýrem, zeleninou či v létě a na podzim s houbovou náplní. Ingredience Těsto pro cca 6 palačinek 120 g špaldové mouky hladké 200 ml mléka 1 vejce špetka soli Náplň 1 měkký tvaroh 1 větší banán rýžový sirup dle chuti rozinky a kousky banánu na dozdobení Postup Vejce rozmícháme v mléce, přidáme špetku soli a vzniklou směs za stálého míchání metličkou vléváme do mouky. Rozmícháme na hladké těsto, které necháme 10 minut odstát (mezitím si klidně připravte náplň). Palačinky smažíme na pánvi vymazané máslem. Já mezi jednotlivými smaženími vždy pánev vytřu kouskem másla. Místo másla můžete použít i olej, palačinky pak budou mít ale trochu jinou chuť. Na náplň si rozmixujeme banán (můžete i pouze nakrájet na malé kousky) a vmícháme ho společně s rýžovým sirupem do tvarohu. Pokud nemáte po ruce rýžový sirup, klidně požijte např. javorový, datlový, agávový. Naplněné palačinky ozdobíme kolečky banánu, rozinkami a můžete případně i přelít trochou sirupu. Článek Špaldové palačinky s tvarohovou náplní se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Dokonalé palačinky

Palačinky milují děti i dospělí. Receptů koluje spousta, lze je připravit sladké i slané, ale jedno mají společné – bez kvalitní pánve na palačinky se neobejdete. 

projít na článek

Nové zboží: Bonne Maman tartaletky s čokoládou a karamelem

Francouzský moučník košíček z křehkého lineckého těsta s čokoládovou (27%) a karamelovou náplní (20%). Francouzská značka Bonne Maman Dobrá máma patří již více než 45 let mezi světovou špičku ve výrobě sladkého pečiva a džemů. Balení obsahuje 9 kusů

projít na článek

Jahodové palačinky schřestovou pěnou

Pokračujeme v chřestové mánii. Dnes jsem si pro vás připravila tuto sladkou pochoutku, tentokrát se zeleným chřestem. Zelený chřest na rozdíl od toho bílého nemusíte celý loupat, stačí oloupat pouze spodní třetinu. Při vaření se špičky nechávají vařit pou

projít na článek

Bezlepkové lívance a palačinky

Bezlepkové lívance a palačinky, směs v sáčku 200g RI Pro gastro provozovny nabízíme balení 280g Složení: mouka (rýžová, pohanková), cukr, škrob (bezlepkový pšeničný, bramborový), žloutky sušené, vejce sušené, kypřící látka (hydrogenuhličitan sodný), bramb

projít na článek

Lískové ořechy

Jemná pasta z čerstvě pražených lískových ořechů, které ji propůjčují neopakovatelnou chuť a aroma. Výborná na lívance, palačinky a snídaňové kaše, k přípravě dortových krémů, nugátu a jiných cukrářských výrobků, sladkých i slaných pomazánek a hlavně k oc

projít na článek