Sport v těhotenství

Těhotenství není nemoc, pokud tedy není rizikové. Lehčí sportovní aktivity při fyziologickém těhotenství nejsou problémem. Na jaké sporty se zaměřit? · Chůze Chůze je zdravá téměř vždy. Pořád platí, že se musíte cítit dobře, nesmí vás nic bolet, ale jinak se chůze rozhodně nebojte. Chůze vám pomůže udržet se ve fyzické kondici, ta je k porodu velice důležitá. Další výhodou je, že se při lehké sportovní aktivitě jako je chůze se okysličuje celé tělo a navíc se příjemně unavíte, což povede určitě k lepšímu spánku. · Jízda na kole S jízdou na kole už to tak jednoduché není. Při jízdě na kole vždy záleží na stavu těhotné ženy. Umožní sice flexibilitu a pohyblivost až do konce těhotenství a navíc předchází otékání nohou, ale není vhodné jezdit terénem, kde budete vystavena otřesům. Takže pouze po asfaltu. Navíc musíte dávat pozor, abyste samozřejmě neměla nehodu, stačí menší nevolnost a může se stát neštěstí. · Plavání Plaváním vhodné pro ty maminky, které netrpí na gynekologické obtíže. Navíc je vhodné použít na plavání speciální tampon. Ten totiž drží případnou infekci venku. I tak se ale může stá,t že vzhledem k větší náchylnosti v těhotenství se vám plavání vymstí… Volte spíše menší a soukromé bazény. Vyhněte se přírodním koupalištím, tam nikdy nevíte, jak je to zrovna se stavem bakterií. · Cvičení pro těhotné Jednoznačně vhodné je cvičení pro těhotné. Cvičení pro těhotné probíhá ve většině měst a navíc jej pořádají často i porodnice. Vyzkoušet si můžete například gravijógu, gymnastiku pro těhotné, protahovací a dechové cvičení. Cvičení navíc často probíhá pod dohledem zkušené lektorky a porodní asistentky, můžete si tedy nacvičit i dýchání při zátěži u porodu. A to už se hodí. Na tohle cvičení může docházet většina těhotných, většinou vyžadují lektoři potvrzení od lékaře, že se jej zúčastnit můžete. Článek Sport v těhotenství se nejdříve objevil na Nacevi.

  • Web: Nacevi
  • Aktualizace: 23.9.2023
projít na článek

Podstoupit permanentní makeup v těhotenství a při kojení?

Tetování permanentního makeupu v těhotenství a při kojení? Často diskutované téma... Můžete se setkat s tim, že někdo v těhotenství PMU dělá, někdo nedělá... Názory a zkušenosti jsou různé. Já tetování (nebo odstranění) PMU v těhotenství NEDOPORUČUJI.

projít na článek

Sport v těhotenství

Zvláště v prvních měsících, kdy Vás v pohybu neomezuje rostoucí bříško, můžete provozovat vhodné sporty pro těhotné bez větších omezení. V druhé polovině těhotenství se situace začíná pozvolna měnit. Rostoucí děloha omezuje pohyblivost těla a ženě se obtí

projít na článek

Reportáž z Železných na O2 Sport

V pondělí 29. července se na obrazovkách televize O2 Sport znovu objeví Českomoravský pohár rallye! Sledujte pořad Týden v motorsportu a premiéru reportáže z Rallye Železné hory. Premiéra: pondělí 29. července od 21:30 (délka celého pořadu je 30 minut)

projít na článek

Závod S ČT sport na vrchol

Závod S ČT sport na vrchol na Ski Kraličák 3. 2. a 4. 2. 2023 V Horském areálu KRALIČÁK se bude 3. 2. a 4. 2. 2023 konat závod v rámci reality show S ČT sport na vrchol. Závod proběhne na sjezdovce Stříbrnická FIS. Upozorňujeme, že v tyto dny bude sje

projít na článek

Čas na nový sport – začni s jachtingem!

Hledáte vhodný sport pro své děti? Chcete, aby u něj vydržely celý život, našly partu kamarádů a podívaly se do světa? Vyberte si právě jachting!

projít na článek