Studené omáčky k masům

Studené omáčky, zálivky nebo dipy se podávají k masům a strávník si jimi maso přelévá nebo jej do nich namáčí. Hlavním významem je, že mají doplnit chuť předkládaného masa.

projít na článek

Boloňská omáčka zavařování bez masa

Zavařováním hotové boloňské omáčky bez masa získáte polotovar pro rychlou přípravu velmi chutného a snadného italského jídla. Hotové domácí omáčky jsou uvařené omáčky uložené ve sterilizovaných sklenicích, které stačí otevřít a ohřát. Na trhu je mnoho dru

projít na článek

Recepty na smetanovou omáčku

Smetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Přidáním šunky, sýra nebo hub ji změníte pokaždé k nepoznání. Tyto krémové omáčky jsou jemné, většinou mléčné nebo smetanové, hodí se k teplým vařeným masům nebo k zeleninám a

projít na článek

Jahodové recepty

Jahody je nejlépe konzumovat čerstvé, ať už v ovocných salátech, s jogurtem či tvarohem, se šlehačkou, nebo jen tak. V době mimo sezonu jsou pak nejlepším řešením mražené jahody, které si díky této šetrné konzervaci uchovávají všechny živiny, včetně vitam

projít na článek

Rozmarýnová kuřecí játra na víně

300 g kuřecích jater 1 lžička sádla 25 g selského špeku 80 g cibule 70 g pórku 2 snítky rozmarýnu 1 lžička rajčatové pasty z tuby 1 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžíce tmavé sójové omáčky 100 ml sherry (nebo červené víno)…

projít na článek

Žampionová omáčka

Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích

projít na článek