Kala nimak neboli "Černá sůl" má ve skutečnosti růžově-šedou barvu, a to díky vysokému obsahu železa a minerálů. Je typická svojí vůní a chutí po sirnatých minerálech, což způsobuje chuť po vajíčkách. Neobsahuje přidaný jód. Složení: 100% přírodní nerafinovaná sůl vulkanického původu Vhodná pro vegetariány a vegany. Použití: do slaných nápojů, ovocných šťáv, luštěnin, omáček, pikantních pochutin, salátů, zálivek, na chlebíčky a pečivo obecně. Země původu: Itálie Obsah balení: 100g
Himalájská sůl je kamenná sůl pocházející ze severního Pákistánu, kde je již po staletí těžena a mleta. Obsahuje řadu minerálních látek, včetně železa, které způsobuje její růžové zabarvení. Sůl je 100% přírodní bez jakýchkoli přídavků. Složení: sůl jed
Jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 30 g.
Jemně mletá kůra španělských citronů se používá při přípravě dezertů a čajového pečiva. Citronovou kůru můžeme přidat i k mořským rybám nebo ke kuřecímu masu. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 30 g.
Přírodní pískovcový skalní útvar Černá brána se nachází téměř na hranicích s Německem. Černou bránou protéká Červený potok, který se pak po několika metrech vlévá do řeky Křinice. Brána je vysoká 3m a široká 5m.
Zabíjačková, hrubě mletá paštika z vepřových jater, do které je přidána pořádná porce cibulky, restovaná na vepřovém sádle. Složení:vepřové maso, vepřová játra 30%, cibule 18%, uzené maso (bez přidaných rychlosolí), paštikové koření, jedlá sůl Hmotno