Vytáhla jsem po letech ze staré kuchařky recept na přípravu bezové šumivé limonády. Dělávala jsem jí každý rok s dětmi a patřila k rodinným rituálům. Vnuk bude trávit léto na chatě a tak se vše znovu opakuje i ta stará dobrá šumivá limonáda co patří neodmyslitelně k létu. Recept je jednoduchý, ale chce to trochu času a prázdniny můžete přivítat přípitkem.
Ve velkých sudech ze slavonského dubu zrálo víno čtrnáct měsíců na kvasnicích. Víno má zelenožlutou barvu. Bohatá vůně zralých broskví, meruněk a květu černého bezu je snoubena s tóny vanilkového lusku. Chuť je plná, extraktivní, s příjemným projevem komp
projít na článekJak praví jedno lidové moudro: Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Černý bez má na lidské zdraví velmi pozitivní vliv a v lidovém léčitelství se využívá téměř celá rostlina. Má detoxikační účinky, podporuje vylučování vody z těla a činnost ledvin
projít na článekJe tu téma, které rozděluje vody, pokud jde o pánské oblečení. Kontroverze kolem kombinace černého obleku s hnědými botami rozděluje experty na pánskou módu. Ti se dohadují, zda jde o hřích, nebo o módní trefu do černého . Co si o tom myslíte vy?
projít na článekŠumivá vína se vyrábí v různých částech Itálie, přičemž se odlišují chutí, způsobem výroby a také cenou. Snad nejznámější je Prosecco, jehož oblíbenost v posledních dvaceti letech výrazně vzrostla. Prosecco je zároveň nejrozšířenějším sektem a každoročně
projít na článekItalská šumivá vína se vyrábí především z bílých hroznů, ovšem z různých odrůd. Pro jejich výrobu se používá hned několik metod. Při metodě Charmat probíhá druhé kvašení, při němž vznikají bublinky, v nerezových tancích, kdy po upuštění tanku začne víno z