Sýrová omáčka z taveného sýra

Tavený sýr je trvanlivý mléčný výrobek, který vzniká mletím, mícháním a tavením přírodních sýrů a dalších zdravotně nezávadných potravinářských surovin a přísad. Tavení probíhá při teplotě nejméně 80 °C v celé hmotě po dobu alespoň 30 sekund za použití tavicích solí, nejčastěji fosfátů a citrátů. Nejcennější výživovou složkou sýrů jsou mléčné bílkoviny, které jsou velmi kvalitní, protože obsahují všechny pro člověka nezbytné aminokyseliny a tráví se snadněji než bílkoviny z masa.

projít na článek

Jídelníček

14. 9. - 18. 9. 2009 Pondělí Svačina : obložený chléb se šunkou, čaj ovocný, jablko Oběd : kuřecí vývar s droďovými knedlíčky bramborové šišky se strouhankou,mléko Svačina : pomazánka z taveného sýra,houska, matový čaj, okurka Úterý Svačina : t

projít na článek

Koprová omáčka recept

Ble, fuj, hnus. Takové výrazy můžeme slyšet při vyřknutí pouhých dvou slov v gastronomii. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří k tradičním českým pokrmům vztahujícím se k našemu dětstv

projít na článek

Jednoduchá sýrová žemlovka

Ingredience - co budete potřebovat na sýrovou žemlovku 6 rohlíků (nebo housek) 1/4 litru mléka 100 g másla strouhanka 3 vejce 250 g sýra dle chuti, ideálně ementálový typ petrželka Jak postupovat při přípravě žemlovky? Housky nebo rohlíky nakrájíme n

projít na článek

Sýrová omáčka s Nivou

Sýrové omáčky zdomácněly v individuálních verzích díky široké nabídce jídel v restauracích. Existuje mnoho modifikací těchto omáček. Hodí se nejen k těstovinám, ale i jako výborné dochucovadlo k masu, a to tak, že sýrovou omáčkou přeléváme třeba přes gril

projít na článek

Recepty na smetanovou omáčku

Smetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Přidáním šunky, sýra nebo hub ji změníte pokaždé k nepoznání. Tyto krémové omáčky jsou jemné, většinou mléčné nebo smetanové, hodí se k teplým vařeným masům nebo k zeleninám a

projít na článek