Tavený sýr je trvanlivý mléčný výrobek, který vzniká mletím, mícháním a tavením přírodních sýrů a dalších zdravotně nezávadných potravinářských surovin a přísad. Tavení probíhá při teplotě nejméně 80 °C v celé hmotě po dobu alespoň 30 sekund za použití tavicích solí, nejčastěji fosfátů a citrátů. Nejcennější výživovou složkou sýrů jsou mléčné bílkoviny, které jsou velmi kvalitní, protože obsahují všechny pro člověka nezbytné aminokyseliny a tráví se snadněji než bílkoviny z masa.
14. 9. - 18. 9. 2009 Pondělí Svačina : obložený chléb se šunkou, čaj ovocný, jablko Oběd : kuřecí vývar s droďovými knedlíčky bramborové šišky se strouhankou,mléko Svačina : pomazánka z taveného sýra,houska, matový čaj, okurka Úterý Svačina : t
Ble, fuj, hnus. Takové výrazy můžeme slyšet při vyřknutí pouhých dvou slov v gastronomii. Koprová omáčka pro někoho znamená úžasnou delikatesu, pro jiného nepřekonatelný odpor. Koprová omáčka patří k tradičním českým pokrmům vztahujícím se k našemu dětstv
projít na článekIngredience - co budete potřebovat na sýrovou žemlovku 6 rohlíků (nebo housek) 1/4 litru mléka 100 g másla strouhanka 3 vejce 250 g sýra dle chuti, ideálně ementálový typ petrželka Jak postupovat při přípravě žemlovky? Housky nebo rohlíky nakrájíme n
projít na článekSýrové omáčky zdomácněly v individuálních verzích díky široké nabídce jídel v restauracích. Existuje mnoho modifikací těchto omáček. Hodí se nejen k těstovinám, ale i jako výborné dochucovadlo k masu, a to tak, že sýrovou omáčkou přeléváme třeba přes gril
projít na článekSmetanová omáčka je základ pro jakoukoliv další úpravu jídel dle naší fantazie. Přidáním šunky, sýra nebo hub ji změníte pokaždé k nepoznání. Tyto krémové omáčky jsou jemné, většinou mléčné nebo smetanové, hodí se k teplým vařeným masům nebo k zeleninám a
projít na článek