Thomayerova nemocnice bude mít vlastní čistírnu

V pražské Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bude fungovat čištění specifických nemocničních odpadních vod (OV) přímo u jejich zdroje, a to díky novým unikátním technologiím, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v Česku. Mluvčí nemocnice Petr Sulek uvedl, že se jedná o společný projekt společnosti Pražské vodovody a kanalizace (PVK) a FTN, která se tak stane první nemocnicí, kde tyto technologie budou použity. Nemocnice k projektu chystá tiskovou konferenci. Projekt byl podpořen a realizován díky norským fondům prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR. V areálu nemocnice bude postaveno zcela nové zařízení na čištění odpadních vod. „K tomu však pomůžou nové technologie, které proces čištění optimalizuje a umožní efektivní a účinné odstranění znečišťujících látek z odpadních vod,“ říká Sulek. Odpadní vody z nemocnice mohou být zatíženy například mikropolutanty, především farmaky. Experti z PVK budou účinnost zařízení a technologii vyhodnocovat, popřípadě dále optimalizovat. FTN, která se nachází na okraji Kunratického lesa na Praze 4, provádí základní a klinický výzkum, zavádění a ověřování nových metod, podílí se na klinickém hodnocení léčiv a ověřování prostředků zdravotnické techniky. Umožňuje také odborné praktické vyučování studentů středních, vyšších a vysokých škol.The post Thomayerova nemocnice bude mít vlastní čistírnu first appeared on Vodárenství.cz.

projít na článek

Novojičínská nemocnice má svůj vlastní med

Novojičínská nemocnice má poprvé v historii vlastní med. Minulý rok tam vybudovali - díky iniciativě jednoho ze zaměstnanců - včelí úl přímo u nemocniční zahrady. Teď nastal čas prvního stáčení. Nápad mít vlastní včely dozrál minulý rok. Tomáš Staněk, k

projít na článek

Rekonstrukce ulice Svatoborská!

Vážení zákazníci, od 1. 8. 2024 do zhruba 30. 11. 2024 bude z důvodu rekonstrukce uzavřena ulice Svatoborská. Naše prodejna bude otevřena po celou dobu. Pravděpodobně do 15. 9. 2024 bude příjezd možný pouze ze strany od nemocnice (od Boršova, Kroměříže).

projít na článek

Projektový den – Nemocnice Tábor, 2. A

Dne 20. 12. 2023 se zúčastnila třída 2. A projektového dne v Nemocnici Tábor. Žáci si vyzkoušeli ošetřovatelskou péči, a to konkrétně: úpravu lůžka, dohled nad hygienou, podávání snídaně, provedení bandáže DK, měření krevního tlaku a pulsu, péči o kůži pa

projít na článek

Vánoční punčový večer

Přijměte pozvání na šálek lahodného punče a ochutnávku domácího cukroví. Seznamte se s týmem veterinární nemocnice v Brandýse a vezměte s sebou své zvířecí společníky. Na všechny se moc těšíme!

projít na článek

Exkurze - operační sály

1.11.2023 navštívila část třídy 3.D v rámci předmětu OSN operační sály Nemocnice Třebíč, kde se seznámila se specifiky pracoviště, provozem, vybavením a operativou.

projít na článek