TOUSTY S LILKOVÝM KAVIÁREM

1 větší lilek (asi  500g) 1 rajče (dužina jemně nakrájená) 2 lžíce olivového oleje 3 stroužky česneku 1 lžíce pokrájené petrželky 2 lžičky najemno krájená jarní cibulka 1 lžíce citronová šťáva sůl, pepř, toustový chleba k podávání Lilek podélně rozkrojíme, každou polovinu nakrojíme nožem na mřížku, osolíme a takto necháme 20 minut stát, než pustí šťávu. Vypocenou tekutinu otřeme papírovou utěrkou. Poté vložíme na plech s pečicím papírem, řeznou plochu potřeme olejem a posypeme jemně nasekaným česnekem, načež vložíme do předehřáté trouby na 200 °C, pečeme doměkka asi 45 minut. Vychlazenou lilkovou dužinu vydlabeme lžící, přendáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, rajče, petrželku a cibulku. Ochuťíme solí, pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Toustový chléb nasucho opečeme v troubě nebo v topinkovači, překrojíme diagonálně, lehce potřeme olejem a navršíme lilkový kaviár. The post TOUSTY S LILKOVÝM KAVIÁREM appeared first on Exactrecept.cz.

projít na článek