Trajekt Volcán de Tamasite havaroval v přístavu v Las Palmas, jsou zranění

Neovladatelný trajekt se 140 cestujícími na palubě narazil včera večer do hráze na molu Nelson Mandela v přístavu La Luz v Las Palmas. Došlo k poškození trubek přepravujících  ropné látky.

projít na článek

Nový rychlý trajekt mezi Las Palmas a Tenerife

Včera zahájil provoz nový rychlý trajekt  Volcán de Teno  na trase mezi hlavním přístavem Las Palmas de Gran Canaria a Santa Cruz na sousedním ostrově Tenerife. Obyvatelé Gran Canaria tak mají alternativu ke spoji z přístavu  Agaete  na severozápadě ostro

projít na článek

Od října přímý trajekt z Las Palmas do Arrecife

Na trať bude od 15. října 2018 nasazen rychlo trajekt Betancuria Express.   Ten z dolá vzdálenost mezi přístavy na ostrovech Gran Canaria a Lanzarote  za 3 ho diny a 30 minut. 

projít na článek

V Las Palmas kotví unikátní plachetnice, v pátek a sobotu jsou prohlídky

Včera odpoledne zakotvila v přístavu La Luz v Las Palmas impozantní španělská školní plachetnice, Juan Sebastián de Elcano.  

projít na článek

Dnes startuje v Las Palmas 31.ročník ARC regaty

ARC regata startuje ve dvou částech, ten první start, tuto neděli, se týká celkem 73 lodí. Druhá a větší část lodí startuje z přístavu Las Palmas až v neděli 20.listopadu a zátoka u přístavu bude, tak jako každý rok, doslova přeplněná. Na cestu do Karibik

projít na článek

On-line supermarket ve sportovním přístavu Las Palmas

Sportovní přístav v Las Palmas (Muelle Deportivo) má od tohoto týdne pro své návštěvníky zajímavou novinku. On-line supermarket.   

projít na článek