Ty nejlepší asijské dezerty

Asijská kuchyně. Co si pod tímto pojmem představíte? Sushi, nudle, mořské plody a pokrmy z rýže. Ale asijská kuchyně vám toho může nabídnout daleko více. Včetně vynikajících dezertů, které vám svou chutí vyrazí dech. Pojďme si některé z těch nejlepších přiblížit.   Lokum Tento dezert je velmi populární v Thajsku a také v Turecku, odkud vlastně pochází. Jedná se o sladký dezert ve tvaru kostek, jehož základ tvoří gelovitý škrob a cukr. K ochucení se používá růžová voda, citrón, pomeranč, máta, pistácie a spoustu dalších surovin. V Turecku to bývá tradiční dezert ke kávě, nebo po obědu či večeři.     Kakigōri Kakigōri je japonský dezert, který má dlouholetou tradici. Počátky tohoto dezertu sahají až do roku 794. Jedná se vlastně o led, který se vyrábí z vody získané z přírodních pramenů. Ten se naškrábe na drobné kousíčky a přelije se sirupem. Někdy se můžete setkat i s verzí, která je ochucená kondenzovaným mlékem nebo mochi pastou. Dříve se led škrábal ručně, dnes k tomu většina výrobců používá stroj, což dává dezertu nadýchanou konzistenci.     Mochi Asi nejpopulárnějším asijským dezertem vůbec jsou koláčky mochi. Ty jsou vyrobeny z lepkavé rýže. Dezert je časově náročný na výrobu, avšak výsledek opravdu stojí za to. Mochi se dále dělí na spoustu dalších druhů, některé zůstávají jen s ochuceným těstem, jiné se plní nejrůznějšími náplněmi, ať už ovocnými nebo třeba tradiční náplní z sladkých fazolí.   Kasutera Tento japonský dort je tvořen piškotovým těstem, který obsahuje ingredience jako mouku, vejce, cukr a sirup z škrobu. Zásadně se do těsta nepřidává olej či máslo. Vejce se šlehají do nadýchané pěny a to způsobí, že dort má vláčnou a měkoučkou konzistenci. Dnes se běžně prodává i s různými příchutěmi, jako je matcha, zelený čaj nebo něco více neutrálního, třeba čokoláda nebo medová příchuť. Článek Ty nejlepší asijské dezerty se nejdříve objevil na Helko.

  • Web: Helko
  • Aktualizace: 22.6.2023
projít na článek

Kokos

Jemně namletá pasta ze sušeného nepraženého kokosu. Přirozeně nasládlá. Při teplotě pod 25 °C tuhne, a tak se dá využít do dortových krémů. Hodí se též do snídaňových kaší nebo do sušenkových těst. Smícháním s teplou vodou vznikne kokosové mléko používané

projít na článek

VIV Asia 2023 v Bangkoku

Letošní VIV Asia v Bangkoku, konající se na menší spojené ploše výstavního a kongresového centra Impact, připomínala nepřehledným počtem stánků a neustálým proudem návštěvníků spíše typické asijské velkoměsto, kde k nalezení cíle je třeba vynaložit nemalé

projít na článek

Nejčastější mýty o veganské stravě - díl 3. - veganská strava není chutná a nenasytí

Od masojedlíků to slýcháváme neustále: nemohl bych být bez masa , co vy vegani jíte? , maso mi chutná, nechci se ho vzdát , případně smířlivější: maso bych omezit dokázal, ale sýrů se nevzdám a spousty dalších argumentů, které vždy ústí k závěru, že

projít na článek

Nejlepší improvizace je ta připravená

„Nejlepší improvizace je ta připravená!“ řekl kdysi Jan Werich a my v Regioprotokolu z vlastní zkušenosti víme, že řídit se tím přináší úspěch. Článek Nejlepší improvizace je ta připravená se nejdříve objevil na Regioprotokol.

projít na článek

Ketom je ochranná známka

Dnes Úřad průmyslového vlastnictví po několika měsících od podání žádosti o zápis ochranné známky oznámil registraci Ketom jako ochrannou známku. Do budoucna bychom tuto značku chtěli rozšiřovat dále do jiných měst frančízovým modelem, který bude převážně

projít na článek