Usnadněte i vy vašemu zubaři práci

Zubaři v Praze Clinicplus.cz nemají snadno úlohu, vykonávají spíše poslání, než povolání, denně přichází do osobního kontaktu s lidmi, z nichž velké procento vyžaduje ošetřující zákrok, nikoli preventivní prohlídku, a navíc musí čelit jejich psychické nepohodě. Do zubařské ordinace vstupuje s ledovým klidem jen malé procento lidí, a ti jsou si obvykle vědomi, že jejich chrup nevykazuje žádné výrazné defekty. Někteří pacienti však tuto situaci ještě ztěžují tím, že vstupují do ordinací nepřipraveni a mnohdy i ve stavu, který není pro zubního lékaře příjemný. Alkohol – někteří lidé se posilují alkoholem na kuráž v obtížných životních situacích, má to logiku, neboť alkohol uvolní napětí, roztáhne cévy, ale pro zubaře to může znamenat vyhoštění pacienta a přeobjednání na jiný termín. Lidé posilnění alkoholem totiž špatně spolupracují a zákrok tím zbytečně komplikují. Cigarety – zápach z úst v podobě cigaretového oparu je velmi nepříjemný a rozhodně si jej odpusťte před tím, než usednete na zubařské křeslo. Sladkosti – posílit se sladkostmi, a třeba i zdravějšími s ovocem a z celozrnné mouky, může být skvělý nápad před cyklistickým výletem nebo pěší turistikou v horách, ale nikoli těsně před návštěvou zubaře. Důkladně se nasnídejte, to ano, ale pak věnujte patřičnou péči vyčištění chrupu a cestou k zubaři už nic nekonzumujte. Špatně vyčištěný chrup – čistota chrupu před vstupem do ordinace je vaší vizitkou a měli byste také vědět, jak čištění provádět správně, aby mělo významný efekt. Neztěžujte lékařům práci, čím lépe zuby vyčistíte, tím příjemnější odezvy se také dočkáte od vašeho dentisty. Sedativa – nepřehánějte to ani se sedativy, protože většina zákroků je bezbolestných, resp. lékaři nasazují anestetika, aby pacient netrpěl bolestí, a aby také mohl zákrok probíhat v poklidu. Čím více zatížíte organismus sedativy ještě před příchodem do ordinace, tím problematičtější může být ošetření, protože tyto léky se musí dávkovat opatrně, abyste nepoškodili jaterní tkáň. Článek Usnadněte i vy vašemu zubaři práci se nejdříve objevil na Fa Zona.

  • Web: Fa Zona
  • Aktualizace: 27.5.2023
projít na článek

Budiž světlo, které bude vyhovovat vašemu přirozenému biorytmu!

Mezi půlnoční tmou a poledním slunečním svitem existuje široká paleta barevných odstínů, podobně jako mezi hlubokým spánkem a vrcholným pracovním výkonem procházíme různými aktivními nebo relaxačními stádii. Světelné proměny a lidský biorytmus spolu přito

projít na článek

Kdy změnit práci a jak si v práci zlepšit náladu?

Rozhodovat se o tom, zda dát výpověď v práci nebo ne, nemusí být vůbec lehké. Možná jste dlouhodobě loajální vůči firmě, máte rádi své kolegy nebo máte slušný plat, který... Číst dále

projít na článek

Která kabelka se k Vám nejvíc hodí

Zajímáte se o astrologii? Čtete ráda horoskopy? Pak Vás jistě zajímá, jaká kabelka je k Vašemu znamení nejvhodnější.

projít na článek

Přednáška a beseda o práci moderního chemika

Ve středu 20.12.2017 zavítal do auly náš absolvent - vědec, makromolekulární chemik RNDr. Jakub Širc, Ph.D. a velmi poutavě vyprávěl o svojí práci.

projít na článek

Ošetřujeme štěně

Vašemu štěněněti budete muset občas prohlédnot zuby nebo podat preventivně nějaké léky. V knížce, kterou připravila firma PRO PAC ve startovacím balíčku pro štěňata jsou uvedeny rady, jak na to.

projít na článek