Uzená křepelka ze Štěpánovska, zelený chřest a černý olivový olej : Jan Kaplan

(4 porce) Marináda na 4 křepelky 1 litr vody 150 g hnědého cukru 300 g mořské soli 5 celých hřebíčků 10 kuliček celého černého pepře 6 kuliček jalovce 9 g růžové soli Sel Rose 3 větvičky tymiánu 2 stroužky lehce rozmáčklého česneku 1 bobkový list 1 menší lžička mletého muškátového oříšku Vše svaříte a vychlaďte. Příprava křepelek ze Štěpánovska Oddělte stehna, nasolte a nechte přes noc marinovat. Pak konfitujte v sádle. Zbytek křepelek marinujte v připravené marinádě 2 až 3 hodiny za studena, nejlépe zavakuované. Pak 15 až 20 minut uďte teplým kouřem při zhruba 75 °C. Zelený chřest 12 kusů zeleného chřestu očistěte a blanšírujte 45 vteřin, pak v ledové vodě vychlaďte. Bramborové pyré Očištěné brambory vařte v osolené vodě do změknutí. V půlce vaření vyměňte vodu, abyste se zbavili přebytečného škrobu. Potom rozmačkejte, propasírujte a rozmíchejte s teplým mlékem a máslem. Černý olivový olej Olivy vypeckujte a stejné množství oliv a extra panenského oleje rozmixujte ručním mixérem tak, aby ve směsi zůstaly kousky oliv. Nejlepšího výsledku dosáhnete, když olivy vysušíte a pak rozmixujete. Kuřecí jus 50 g olivového oleje 200 g nasekaných kuřecích křídel ze Štěpánovska 2 velké najemno nakrájené šalotky 100 g žampionů 15 g bílého balsamikového octa 75 g Madeiry 125 g bílého vína 600 g silného kuřecího vývaru 30 g másla, tymián Do širšího hrnce nalijte olej a opečte kuřecí křídla dozlatova. Přidejte šalotku a restujte další 2 minuty. Přidejte nasekané žampiony a restujte další 2 minuty. Přilijte ocet a nechte kompletně vypařit. Přidejte víno, Madeiru a tymián a redukujte, dokud se víno nevypaří. Přilijte vývar a nechte hodinu vařit za stálého sbírání tuku s povrchu hrnce. Přeceďte a zredukujte na požadovanou konzistenci, kolem 250 g. Při servírování dokončete vychlazeným máslem. Podávání Křepelky opečte na kosti společně se stehýnky dozlatova. Prsa vyřízněte a společně se stehýnky vložte na talíř. Jako přílohu servírujte bramborové pyré, tomato concasse, fava fazolky a kuřecí jus.

projít na článek

Máte rádi olivový olej?

Vyzkoušejte extra panenský olivový olej 2lines® Premium Peza g.U. 0,5l nebo ELAIAN 5l, nyní můžete objednávat z čerstvé dodávky s dopravou zdarma. Nabídku dopravy zdarma můžete využít do vyprodání zásob. Začít nakupovat

projít na článek

Extra panenský olivový olej ELAIAN®

Naskladnili jsme čerstvý extra panenský olivový olej ELAIAN. Pravý řecký mechanicky lisovaný z výběrových oliv koroneiki. Ideaální v dietě a pro všechny vyznavače zdravého životního stylu. Stále za bezkonkureční cenu v našem eshopu Koupit v e-shopu

projít na článek

Chřest zabalený do prosciutta

Ingredience: 24 chřestů 8 plátků prosciutta Detaily receptu: Chřest povařte ve vařicí vodě 2 až 3 minuty dokud lehce nezezelená. Hned potom ho hoďte do ledové vody. Chřest obalte prosciuttem a zajistěte párátkem. Vajíčko rozpalte na 205°C. Chřest grilujte

projít na článek

Pečené portobello se zeleným chřestem

Co se týká hub, mám pocit, že jsou mezi mou rodinou a přáteli dva tábory lidí. Ti první je nesnáší a ti druzí naopak milují. Já patřím právě k těm, kteří si na nich moc rádi pochutnají a plněné žampiony jsou navíc jednoduché a moc dobré. Žampiony portobel

projít na článek

KUŘE Z FARMY, medvědí česnek, chřest, brambory, teplá citronová majonéza : Petr Fučík

(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod

projít na článek