V čem uchováváte sklizené ovoce a zeleninu

Zlikvidujte staré dřevěné bedýnky a pořiďte si nové plastové bedny na ovoce. Tak by mohlo znít motto tohoto příspěvku. Někteří lidé totiž mají doma stále dřevěné přepravky, které zdaleka nesplňují to, co by měly výrobky pro skladování a přepravu zeleniny a ovoce mít. Dřevo rychle stárne, hnědne a černá – některé dřevěné bedýnky mohou mít dokonce načernalou barvu. Ta je způsobena obvykle plísní, nikoli nečistotou v podobě zeminy či prachu. Těmto plísním se velmi dobře daří v místech s vyšší vlhkostí a provází je i výskyt bakterií. Kombinace těchto mikroorganismů je doslova pohromou pro skladování jakýchkoli plodů, ať už se jedná o jablka na uskladnění, anebo brambory. Bedýnky se vám sesypou na hromadu – když vyskládáte na sebe deset nebo patnáct dřevěných bedýnek, stoh se začne kymácet a stačí jen lehké zavadění o jeho hranu a veškerá úroda se rázem sesune k zemi. Kdyby se jen sesunula, tak se nic nestane, ale spousta plodů to odnese a vy pak zbytečně ztrácíte na svém zisku. Naopak plastové bedny na ovoce se stohují do velkých výšek bez obav, zapadají do sebe do speciálních zářezů a žádný pád stohu tu nehrozí. Dřevěnou bedýnku nevyčistíte – i kdybyste si dali značnou práci s čištěním dřevěné přepravky, nepodaří se vám ji uvést do původního stavu, leda byste vzali prkénko za prkénkem hoblíkem nebo vibrační bruskou, ale to by se vám tak prodražilo, že by vaše práce ztrácela smysl. Vyčistit nehoblované dřevo je nereálné, a s tím také každý rozumný člověk počítá. Proto se takové bedýnky hodí leda tak na špinavé brambory, ale spíše na jejich dočasný transport, než pro trvalejší uskladnění. Estetický dojem – a v neposlední řadě jsou plastové přepravky mnohem hezčí, jsou barevné, některé i vícebarevné a váš sklad ovoce a zeleniny bude i lépe působit na psychiku. Nezapomínejte, že barvy v našem životě hrají důležitou roli, což si mnohdy neuvědomují lidé, co se oblékají převážně do šedé a černé. Článek V čem uchováváte sklizené ovoce a zeleninu se nejdříve objevil na Neurokyme.

projít na článek

10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie

Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.

projít na článek

Víte, kde koupit kvalitní konzervované ovoce i zeleninu nejen pro restaurace?

Kvalitní restaurace i jiné gastro zařízení, které připravují pokrmy zákazníkům, se vždy snaží používat jen nejlepší suroviny, z nichž je radost připravovat lahodná jídla. Pokud patříte k těm, kterým na chuti, vůni i vzhledu potravin záleží, vsaďte na prod

projít na článek

Abyste si mohli pochutnat na zmrzlině

K výrobě zmrzliny je zapotřebí ovoce různých druhů. Jistě je vám známo, že ovoce sice roste na stromech samo, ale někdo se musí postarat o to, aby měly stromy dostatek živin, aby plody nebyly napadané škůdci, a také aby někdo plody šetrně sklidil. Sklizeň

projít na článek

Pohodlné uskladnění ovoce

Správné skladování ovoce je půlka úspěchu a každý, kdo má ovocné stromy by měl vědět, jak ovoce a zeleninu skladovat. Ačkoliv se to nezdá, tak můžete ušetřit nejen čas, ale i práci během sklizně. Navíc, pokud budete skladovat ovoce správně, tak se vyhnete

projít na článek

Kvalitní přepravky na ovoce

Každý rok stojí zemědělce mnoho úsilí, aby byla zelenina a ovoce zdravá a bylo jí dostatek. Celý rok se o ní starají aby mohli jednou ročně sklidit své ovoce a zeleninu. Ovšem toto sklízení by mělo probíhat tak, aby se žádná s těchto plodin nepoškodila a

projít na článek