V kuchyni nesmí chybět sporák

Kuchyňský sporák slouží k pečení, vaření, ale některými druhy se dá i vytápět. Ty hlavně pamatujeme z dob našich babiček a prababiček. Na takovém sporáku, který byl na tuhé palivo, se skutečně nejen vařilo, ale i se vytápěly další místnosti. Ještě v dnešní době si tyto sporáky běžně dají zakoupit, ale využívají se spíše v rekreačních objektech. V obchodech se dají pořídit do domácnosti pak různé druhy tohoto zboží a v mnoha nejen provedeních, ale zároveň i v sestavení. V podstatě bude záležet na prostoru kuchyně a také designu. Rozhodující bude i zdroj energie, který máme dostupný. Nabídka je tudíž nejen na tuhá paliva, ale na zemní plyn, propan-butan v lahvích, elektrický nebo kombinace plynu a elektřiny. Existuje více možností Výrobci skutečně v této nabídce spotřebního zboží nezahálejí. Nejen, že nabízí mnoho variant, na které se produkt napojí, ale to není vše. O koupi rozhodnou další kritéria. Úplně běžný sporák má svoji šířku danou na 60 cm a klasické čtyři plotýnky. To ale nemusí být konečná fáze. Sporáky lze zakoupit užší, menší, větší, širší, ale také oddělené, s méně nebo pro změnu více plotýnkami. To samé bude platit o troubě, která je jeho součástí, ale také může být oddělená od plotýnek. Lišit se pak může i v dalších možnostech nabídky, zdali budeme chtít klasiku, nebo pečení s horko vzduchem, s grilem, úsporným pečením, sušením. Zkrátka výběr je skutečně široký. Dobrá rada Nebudeme si nic nalhávat, že dobrá rada je skutečně nad zlato. Mnohdy se funkční sporáky dají zakoupit za velmi slušné ceny. Určitě bychom ale neměli věnovat pozornost pouze cenovému rozptylu. Například každý výrobek má třídu energetické účinnosti a ta udává energetickou náročnost spotřebiče. Jsou to poměrně důležité informace, které by měly být vyznačeny u vystavovaného produktu, samozřejmostí je vyznačení na štítku, kterým je zboží vybaveno. Zásadně bychom se měli soustředit na sporáky, která budou mít označení třídy A, A+ a vyšší. Tím budeme mít totiž velmi malou spotřebu elektrického proudu a ušetříme tak rodinné finance. Článek V kuchyni nesmí chybět sporák se nejdříve objevil na Xmort.

  • Web: Xmort
  • Aktualizace: 21.2.2024
projít na článek

Podzimní poklady, které nesmí chybět v žádné kuchyni

Jako každý rok nám podzim přináší bohatou úrodu plodů, které jsou pro nás pravým pokladem. Právě teď je čas sbírat to nejlepší, co podzimní příroda nabízí. 

projít na článek

5 věcí, které nesmí chybět na svatebním oznámení

Příspěvek 5 věcí, které nesmí chybět na svatebním oznámení pochází z Vezmemese.cz

projít na článek

3 TOP knihy pro cestovatele

Krosna. Pár kousků oblečení a pořádné boty. To je základ, který nesmí chybět žádnému cestovateli. Z cestování se stane víc než jen přesun z bodu A do bodu B, když navíc přidáte skvělou společnost, dobré jídlo a kvalitní čtení. Jaké knihy by ve vašem batoh

projít na článek

Montáž kuchyní

Kompletní montáž kuchyní nových i starších. Vč. zavěšení skříněk, vestavby spotřebičů, montáže pracovní desky. Zajistím i další související odborné práce jako rozvody vody, plynu a elektřiny. Demontáž starých kuchyní a příprava místnosti na montáž nové k

projít na článek

Drexler Formel Cup přivítá Masaryk Racing Days

Formulový pohár Drexler Formel Cup obohatí svým polem závody FIA CEZ/Eset Cup v Brně již o víkendu. Čeští jezdci nesmí chybět.

projít na článek