V pořadí 2. vlna EET se blíží

Druhá vlna EET se týká podnikatelských subjektů, kteří provozují maloobchody a velkoobchody. Připravili jsme pro vás odpovědi na 4 nejčastěji kladené otázky, které dostáváme od podnikatelů. 1. S jakým předstihem je potřeba řešit EET Doporučujeme začít řešit EET cca měsíc před ostrým spuštěním. Není toho totiž málo, co po technické stránce musíte udělat. Nezapomínejte, že nestačí jenom koupit a nastavit registrační pokladnu, ale čeká vás také registrace na FÚ. Proto je lepší začít dřív a v klidu všechno vyladit. 2. Co vše potřebuji k EET vyřídit Budete muset požádat o autentizační údaje a to buď osobně nebo přímo na úřadě. V tomto případě získáte údaje ihned. Další možnost je zažádat si o ně elektronicky přes datovou schránku. Výhoda je v tom, že nemusíte nikam chodit, ale údaje vám do datové schránky přijdou až za několik dní. K elektronické evidenci tržeb budete potřebovat také certifikát. Je to vlastně váš „podpis“ podle kterého finanční správa zjistí, že datovou zprávu jí zasíláte právě vy. Zažádat o ni můžete na portále FÚ v EET aplikaci. 3. Jak na on-line platby v e-shopech Finanční správa vydala už ke konci roku 2016 pokyn, jak naložit v EET on-line platbami. Bohužel byl tento výklad velmi nesrozumitelný a podnikatelé ani odborná veřejnost si ho jednoznačně neuměla vysvětlit. Naštěstí v únoru vydala nový dokument, dle kterého se tržba v e-shopech eviduje když se o ní podnikatel dozví nebo když odesílá balík. Bohužel není ještě úplně jasné, jestli je povinnost evidovat tržby z prodejních platforem jako Ebay nebo Etsy. Není totiž jednoznačně dané, zda mají blíže k platebním branám nebo platbám z účtu na účet. 4.Které platby spadají do EET a které ne Musíte evidovat platby v hotovosti, platební kartou, on-line platby kartou a přes platební brány. Platby z účtu na účet nebo dobírky, které vám dopravce zasílá na účet evidovat nemusíte. Záleží na tom, jakým způsobem vám ji zákazník předá. Platby z účtu na účet neevidujete. EET se netýká ani dobírky, pokud vám dopravce posílá peníze na účet. Evidovat naopak musíte platby kartou a v hotovosti a také on-line platby kartou a přes platební brány. Nevíte si rady jak na EET? Jsme účetní firma a auditorská společnost s více jak 20 lety zkušeností. Rádi Vám poradíme.

projít na článek

Pátá vlna tratí pro Mario Kart 8 vychází dnes!

Dnes 12. července vychází pátá vlna tratí pro hru Mario Kart 8 deluxe. Pátá vlna je součástí balíčku Článek Pátá vlna tratí pro Mario Kart 8 vychází dnes! se nejdříve objevil na NBase.cz.

projít na článek

Pátá vlna tratí pro Mario Kart 8 dorazí v létě!

Další vlna tratí pro hru Mario Kart 8 Deluxe dorazí v létě tohoto roku, a kromě osmi nových Článek Pátá vlna tratí pro Mario Kart 8 dorazí v létě! se nejdříve objevil na NBase.cz.

projít na článek

Majitelé hospod a barů neodkládejte přípravy na EET

Podle Ministerstva pro místní rozvoj se první vlna elektronické evidence tržeb bude týkat více než 40.000 podniků. Přestože čas spuštění EET se neúprosně blíží, řada podnikatelů stále svou přípravu na zavedení elektronické evidence tržeb odkládá. Podnika

projít na článek

Silvestr už se blíží!

Silvestr už se blíží! The post Silvestr už se blíží! first appeared on Pobavime.cz.

projít na článek

Medailové pořadí národů na ZOH

V souvislosti s právě probíhajícími Olympijskými hrami v Soči jsme přidali medailové pořadí národů na zimních Olympiádách. Statistika je jen do Olympiády v Lillehammeru v roce 1994 - tedy od účasti samostatné České republiky. Obsahuje ale i celkové histor

projít na článek