V Tejeda se mají kácet krásné stromy. Přidejte se k protestní petici!

Podpořte, prosím, svými hlasy,  petici za zachování krásných vzrostlých stromů na hlavní ulici městečka Tejeda . Jde o kus přírody, která by neměla ustoupit podnikatelským plánům, byť zabaleným do líbivých slov.  Oficiálním důvodem kácení je modernizace této třídy a výstavba nového chodníku.  Smyslem petice je sladění těchto stromů s chodníkem a zahrádkami zde umístěných restaurací.  

projít na článek

Na Cruz de Tejeda vyroste nová vyhlídka na střed ostrova

Zástupci vlády ostrova (Cabildo de Gran Canaria) a radnice města Tejeda podepsali včera ujednání, jehož cílem je společný postup při vybudování nové vyhlídky v lokalitě Cruz de Tejeda.

projít na článek

Počasí Tejeda

Aktuální počasí v horském městě Tejeda ve středu ostrova s předpovědí. 

projít na článek

Trek na Roque Bentayga a návštěva horského města Tejeda

Pěší výlet ke skalnímu monumentu Roque Bentayga, sjezd do centrálního kráteru a prohlídka horského městečka Tejeda, jednoho z nejkrásnějších španělských měst. Návštěva kultovní kanárské cukrárny.  

projít na článek

Z Artenara cestou nad centrálním kráterem do Cruz de Tejeda

Celodenní výlet s českým privátním doprovodem, návštěvou jeskynních obydlí, původních kanárských měst, nejvyšší hory ostrova, mladým sopečným kráterem a samozřejmě s trekem v délce 8 kilometrů. Vysokohorská trasa po hraně centrálního sopečného  kráteru os

projít na článek

Na Gran Canaria opět hoří, probíhají evakuace horských měst

Přesně po týdnu  na ostrově Gran Canaria  opět hoří . Rozsáhlý požár zasáhl již území sedmi okresů,  Valleseco, Tejeda, Artenara,  Moya, San Bartolomé, Tejeda a Aldea.. Probíhají evakuace obyvatel. Zničeno je skoro 10 tisíc hektarů a evakuováno přes 11 ti

projít na článek