Vajíčková pomazánka

Přestože už jsou Velikonoce dávno za námi, nabízíme vám několik receptů na vajíčkovou pomazánku či salát. Obojí zajisté patří v tuzemsku mezi vyhledávané pokrmy studené kuchyně, v některých rodinách bývá i tradičním pokrmem k snídaním, svačinám a večeřím. A není se co divit, vždyť vajíčková pomazánka je snadná a její příprava nezabere více než několik minut. Fantazii se při přípravě meze nekladou, a tak si může každý svou vajíčkovou pomazánku přizpůsobit dle svých přání a požadavků na konečnou chuť.

projít na článek

Avokádová pomazánka podle Pohlreicha

Dip / pomazánka se skvěle hodí ke grilované zelenině, krevetám nebo rybám. Jako pomazánka je vhodná na pšeničné suchary.

projít na článek

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka, kterou můžete znát také pod názvem kvasnicová pomazánka, je blahodárný pokrm vhodný k snídani, svačině nebo přesnídávce pro děti i dospělé.

projít na článek

Recepty z vařených vajec

Nejvíce vařených vajec se v domácnostech objeví během velikonočních svátků. Existuje mnoho receptů, jak vejce zužitkovat. Tradiční je samozřejmě vajíčková pomazánka, ale vejce se dají použít také jako příloha k omáčce, například ke koprové.

projít na článek

Avokádová pomazánka

Jedná se o pomazánku připravenou z avokáda, která je doplněna o další ingredience. Tato pomazánka je vhodná i pro vegetariány a má velkou nutriční hodnotu.

projít na článek

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka se vyrábí z brynzy, což je tvarohovitý uzrálý ovčí sýr. Je vhodná pro vegetariány i pro diabetiky.

projít na článek