Vánoční kakaové sušenky spistáciemi

Patří pistácie mezi vaše oblíbené ořechy? Pak je využijte také při přípravě vánočního cukroví. Hodí se na ozdobu a do krému. I na křehké rohlíčky. Jen pozor! Pistácie v tomto případě nesmí být solené. Dobrá zpráva je, že když si nepražených pistácií koupíte více, můžete z nich připravovat nejen tyto „bochánky“, ale dávat si je i do granoly, na kaši, k jogurtu. Rozhodně se neztratí ani v novém roce. Kakaové sušenky s pistáciemi na 21 sušenek příprava: 60 minut + tuhnutí přes noc Co na sušenky? 140 g másla, pokojové teploty 140 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1 velký žloutek (bílek si nech na pomazání) 160 g hladké mouky 35 g kakaa holandského typu, prosetého ½ lžičky jemné mořské soli 60 g hrubě nasekaných pistácií (máme ze Zdraveorechy.cz) Co na náplň? 40 g bílé čokolády 3 lžíce pistáciového krému (koupíte na Zdraveorechy.cz) 1 lžíce moučkového cukru špetka mořské soli Jak na to? Troubu předehřej na 180°C. Plech vylož pečicím papírem. Změklé máslo přendej do mísy od robota, přidej cukry a pomocí nástavce „K“ vyšlehej v hladký nadýchaný krém. Poté zašlehej žloutek (bílek si nech stranou). Mouku smíchej s kakaem a solí. Přidej k máslovému krému a při nižších otáčkách vyšlehej těsto. Nemělo by se drobit (pokud ano, přidej po lžičce mléka). Těsto ještě na lehce pomoučněné ploše rukama vypracuj. Odebírej po cca 25 g kouscích (ale můžou být i menší) a z nich vyválej v dlani kuličku. Přendej na plech. Uprostřed udělej důlek. Ze stran pomaž bílkem a obal v nasekaných pistáciích. Peč v troubě 10–12 minut podle velikosti. Přendej na kuchyňskou mřížku a nech zcela vychladnout. Mezitím si připrav náplň. Ve vodní lázni rozpusť bílou čokoládou, odstav, vmíchej do ní pistáciový krém, moučkový cukr a sůl. Pomocí lžíce utři tak, aby tam nebyly žádné hrudky. Malou lžičkou nebo plnícím sáčkem naplň „důlky“ sušenek a nech v chladu zcela ztuhnout (minimálně 2 hodiny). Sušenky vydrží na chladném a suchém místě až 5 dnů. Článek Vánoční kakaové sušenky s pistáciemi se nejdříve objevil na SLEPIČÁRNA.

projít na článek

Vánoční přání

Dříve se posílaly pohlednice, dnes dostáváme a posíláme vánoční přání spíše v elektronické podobě. Tradice zůstává, jen trochu změnila podobu. V článku se dozvíte, jakou má vánoční přání historii, a načerpáte inspiraci na letošní přáníčka pro vaše blízké.

projít na článek

Vánoční dárky pro ženy

Je tu vánoční speciálka určená něžnému pohlaví. Dnes Vám dáme hned několik super tipů na vánoční dárky pro ženy, kterými jim určitě uděláte radost!

projít na článek

Vánoční hvězda poděkování

Děkujeme všem žákům, rodičům a zaměstnancům školy, kteří zakoupením květiny přispěli do letošní sbírky „Vánoční hvězda“. Vzákladní škole jsme tak mohli zástupci sdružení Šance Olomouc, o.p.s. předat částku 11. 640,- Kč. The post Vánoční hvězda – poděkován

projít na článek

Výherci vánoční soutěže Terno

Každý, kdo nakoupil v období od 27.10. do 24.12.2021 v supermarketech Terno nad 1000 Kč, se mohl zúčastnit Vánoční soutěže o osobní automobil Škoda Fabia NEW Ambition a 13 poukazů na nákup v Ternu v hodnotě 10 000 Kč. Všem výhercům srdečně gratulujeme!

projít na článek