Kdo je Slepičárna blog? Jana a Štěpán. Jana peče, fotí a píše. Štěpán je kuchař a food stylista, občas slouží jako fotomodel. Dohromady mají dvě děti, Miu a Theu. A také psy, Edu a Kevina. Jejich kuchyň voní po slepičím vývaru, nebojí se ani ryb nebo kynutého těsta. Všichni rádi jedí a cestují. Zvou si kamarády na večeře a nutí je občas natočit nějaké to video pro blog.
Zbyly vám doma ořechy a kandované ovoce z pečení vánočního cukroví? Připravte si z nich marokánky. Můžou se hodit jako jedlý dárek nebo svačina na výlety. Na marokánky můžeš použít i bezlepkovou mouku, jakékoliv ořechy a sušené ovoce. Klidně přidej i suše
Patříte mezi ty, co si na Vánoce s chutí dají místo ryby řízek? Pak máme pro vás inspiraci! Podávejte Cordon Bleu jako sváteční jídlo. Ve spolupráci s @moraviamleko jsme si pro vás připravili recept na kuřecí Cordon Blue plněný Horáckým sýrem. Že je to mo
Patří pistácie mezi vaše oblíbené ořechy? Pak je využijte také při přípravě vánočního cukroví. Hodí se na ozdobu a do krému. I na křehké rohlíčky. Jen pozor! Pistácie v tomto případě nesmí být solené. Dobrá zpráva je, že když si nepražených pistácií koupí
Co ještě dobrého dát jako dárek pod stromeček, když sladkého je plno na sváteční tabuli? Sýrové cukroví. Stačí vám pár ingrediencí, vykrajovátka a uzavíratelná sklenice. Sýrové cukroví se hodí nejen na Vánoce. Upečete si ho i na Silvestra jako slané pohoš
Co ještě upéct během adventu? Ořechového cukroví není nikdy dost! A pekany patří mezi naše oblíbené. Nejen během Vánoc. Klasické máslové těsto znáte. Ale už jste někdy zkoušeli cukroví připravit z „zhnědlého“ másla? To se povaří tak, aby získalo oříškovou
Už jste někdy pekli linecké cukroví z jogurtu a pudinkového prášku? Zkuste to letos jinak a vykouzlete dětem úsměv na rtech při vykrajování „smajlíků“. Linecké patří spolu s perníčky a rohlíčky mezi první vánoční cukroví, které pečeme. Letos jsme se rozho
I v tomto ročním období si vychutnejte dýně! Kromě polévky si můžete uvařit krémové těstoviny bez masa! Aspoň na chvíli zapomenete na pečení cukroví. Víte, co je tohle za dýni? Máslová! Má tvar hrušky, uvnitř je krásně oranžová. Chuťově nasládlá, jemná a
Pamatujete si z dětství na znojemskou omáčku? My ano, z domova, ze školní jídelny i z hospody, když se jelo na výlet s rodinou. Znají ji i vaše děti? U nás doma patří znojemská mezi českou klasiku, kterou moc rádi vaříme. Milujeme hovězí maso, ale ještě v
Jednou za čas si místo klasického vývaru uvařte kaldoun – polévku z drobů. Je sytější a hodí se ke speciálním příležitostem jako jsou svatomartinské hody. Nebo na Vánoce. Kaldoun můžete uvařit z jakékoliv drůbeže, nemusí být jen z husy nebo kachny. Zkuste
Dáváte přednost kachně před husou? Pak si ji upečte v sádle, z odřezků si připravte vývar na šťávu. Naučíme vás jak na červené zelí a oba knedlíky krok za krokem. Vařte jako profesionálové i vy! U nás doma připravujeme v parní troubě 9000 SteamPro od AEG