Patříte mezi ty, co si na Vánoce s chutí dají místo ryby řízek? Pak máme pro vás inspiraci! Podávejte Cordon Bleu jako sváteční jídlo. Ve spolupráci s @moraviamleko jsme si pro vás připravili recept na kuřecí Cordon Blue plněný Horáckým sýrem. Že je to moc složité? Připravte si z kuřecích prsou kapsu, naplňte ji šunkou, sýrem, přiklopte, obalte v trojobalu a osmahněte. Teprve poté nakrájejte na menší díly. A co se hodí ke Cordon Bleu? Bramborová kaše! Tip: Maso můžete použít kuřecí, krůtí nebo dle originální receptury telecí. Sýry pak jakékoliv – modrý sýr nebo na způsob ementálu. Cordon Bleu 4 porce příprava: 60 minut Co na Cordon Bleu? 4 menší kuřecí prsa 8 plátků šunky 8 plátků sýru (Horácký sýr s oky MORAVIA) olej na smažení (slunečnicový, řepkový…) sůl a pepř Co na trojobal? 6 vajec hladká mouka strouhanka sůl a pepř Co na bramborovou kaši? 1 kg brambor varného typu A, B 50 g másla (použili jsme máslo MORAVIA) 200 ml teplého mléka (Opočenské čerstvé mléko od BOHEMILK) sůl Jak na to? Kuřecí prsa očisti a rozřízni rovnoměrně napůl. Přendej na kuchyňské prkénko a plochou paličkou přes potravinářskou fólii rozklepej co nejvíce to půjde. Ale pozor, ať maso úplně neroztlučeš. Vždy na jeden řízek použij 2 plátky kuřecího masa. Osol a opepři jen z jedné strany (z tzv. vnitřní části). Vlož mezi ně plátek šunky, 2 plátky sýru a zase plátek šunky. Přiklop druhým plátkem kuřecího prsa, přikryj fólií a okraje opatrně sklepej paličkou na maso. Spojí se tím dva plátky masa k sobě. Opatrně obal v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích (my ještě k nim přidáváme trošku soli a pepře) a nakonec ve strouhance. Lépe se ti budou smažit, když řízky ještě jednou obalíš ve vajíčku a strouhance. Rozehřej na pánvi olej (vrstvu asi 1,5 cm) a pomalu smaž řízky tak, aby byly ponořené do poloviny výšky masa, dozlatova. Obrať a opakuj. Mezi tím si připrav bramborovou kaši. Ve slané vodě uvařené brambory (oloupané a nakrájené na čtvrtky) rozšťouchej (my používáme kuchyňského robota s balonovou metlou), přidej máslo a po promíchání teplé mléko. Vyšlehejte v krémovou kaši. Podávej s Cordon Bleu. Článek Jak na kuřecí Cordon Bleu krok za krokem se nejdříve objevil na SLEPIČÁRNA.
Podávejte s rýží a ozdobte červenou jarní cibulkou, plátkem limetky a čerstvými lístky koriandru. Toto je snadné indické jídlo vytvořené super jednoduchým postupem. Vyhnete se veškerému čekání a dušení. A přitom sous vide vařič zanechá dokonale propečené
projít na článekKeratózy se není třeba obávat, protože je to benigní (nezhoubné) onemocnění, které postižené osobě neublíží. Pokud si myslíte, že jde o přenosné onemocnění, je to jen mýtus. Keratóza se z osoby na osobu kontaktem nepřenáší. Jiný název pro toto onemocnění
projít na článekV dnešním receptu si ukážeme jedno z nejoblíbenějších českých jídel ale tentokrát malinko jinak. Použijeme totiž kuřecí prsa, která si přes noc necháme marinovat v kořeněném jogurtu. Maso nám tak nádherně zkřehne a dostane nevšední chuť. Já osobně nejsem
projít na článekZinek, živina přirozeně přítomná v lidském těle, pomáhá imunitnímu systému a metabolismu správně fungovat. Tato živina je také důležitá pro hojení ran a pro pocit chuti a vůně. Naše tělo obvykle přijímá dostatek zinku z rozmanité stravy. Hlavními potravin
projít na článek