Jak na kuřecí Cordon Bleu krok za krokem

Patříte mezi ty, co si na Vánoce s chutí dají místo ryby řízek? Pak máme pro vás inspiraci! Podávejte Cordon Bleu jako sváteční jídlo. Ve spolupráci s @moraviamleko jsme si pro vás připravili recept na kuřecí Cordon Blue plněný Horáckým sýrem. Že je to moc složité? Připravte si z kuřecích prsou kapsu, naplňte ji šunkou, sýrem, přiklopte, obalte v trojobalu a osmahněte. Teprve poté nakrájejte na menší díly. A co se hodí ke Cordon Bleu? Bramborová kaše! Tip: Maso můžete použít kuřecí, krůtí nebo dle originální receptury telecí. Sýry pak jakékoliv – modrý sýr nebo na způsob ementálu.   Cordon Bleu 4 porce příprava: 60 minut Co na Cordon Bleu? 4 menší kuřecí prsa 8 plátků šunky 8 plátků sýru (Horácký sýr s oky MORAVIA) olej na smažení (slunečnicový, řepkový…) sůl a pepř Co na trojobal? 6 vajec hladká mouka strouhanka sůl a pepř Co na bramborovou kaši? 1 kg brambor varného typu A, B 50 g másla (použili jsme máslo MORAVIA) 200 ml teplého mléka (Opočenské čerstvé mléko od BOHEMILK) sůl Jak na to? Kuřecí prsa očisti a rozřízni rovnoměrně napůl. Přendej na kuchyňské prkénko a plochou paličkou přes potravinářskou fólii rozklepej co nejvíce to půjde. Ale pozor, ať maso úplně neroztlučeš. Vždy na jeden řízek použij 2 plátky kuřecího masa. Osol a opepři jen z jedné strany (z tzv. vnitřní části). Vlož mezi ně plátek šunky, 2 plátky sýru a zase plátek šunky. Přiklop druhým plátkem kuřecího prsa, přikryj fólií a okraje opatrně sklepej paličkou na maso. Spojí se tím dva plátky masa k sobě. Opatrně obal v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích (my ještě k nim přidáváme trošku soli a pepře) a nakonec ve strouhance. Lépe se ti budou smažit, když řízky ještě jednou obalíš ve vajíčku a strouhance. Rozehřej na pánvi olej (vrstvu asi 1,5 cm) a pomalu smaž řízky tak, aby byly ponořené do poloviny výšky masa, dozlatova. Obrať a opakuj. Mezi tím si připrav bramborovou kaši. Ve slané vodě uvařené brambory (oloupané a nakrájené na čtvrtky) rozšťouchej (my používáme kuchyňského robota s balonovou metlou), přidej máslo a po promíchání teplé mléko. Vyšlehejte v krémovou kaši. Podávej s Cordon Bleu. Článek Jak na kuřecí Cordon Bleu krok za krokem se nejdříve objevil na SLEPIČÁRNA.

projít na článek

Sous Vide Kuřecí Kari Jeden sáček

Podávejte s rýží a ozdobte červenou jarní cibulkou, plátkem limetky a čerstvými lístky koriandru. Toto je snadné indické jídlo vytvořené super jednoduchým postupem. Vyhnete se veškerému čekání a dušení. A přitom sous vide vařič zanechá dokonale propečené

projít na článek

Příprava

Prvním krokem bylo shromáždit podklady pro projektovou dokumentaci.

projít na článek

Solární keratóza

Keratózy se není třeba obávat, protože je to benigní (nezhoubné) onemocnění, které postižené osobě neublíží. Pokud si myslíte, že jde o přenosné onemocnění, je to jen mýtus. Keratóza se z osoby na osobu kontaktem nepřenáší. Jiný název pro toto onemocnění

projít na článek

Kuřecí řízečky marinované v jogurtu se šťouchaným bramborem se slaninou, smažené na přepuštěném másle recept

V dnešním receptu si ukážeme jedno z nejoblíbenějších českých jídel ale tentokrát malinko jinak. Použijeme totiž kuřecí prsa, která si přes noc necháme marinovat v kořeněném jogurtu. Maso nám tak nádherně zkřehne a dostane nevšední chuť. Já osobně nejsem

projít na článek

Zinkové pastilky

Zinek, živina přirozeně přítomná v lidském těle, pomáhá imunitnímu systému a metabolismu správně fungovat. Tato živina je také důležitá pro hojení ran a pro pocit chuti a vůně. Naše tělo obvykle přijímá dostatek zinku z rozmanité stravy. Hlavními potravin

projít na článek