Marokánky sořechy, kandovaným ovocem ačokoládou

Zbyly vám doma ořechy a kandované ovoce z pečení vánočního cukroví? Připravte si z nich marokánky. Můžou se hodit jako jedlý dárek nebo svačina na výlety. Na marokánky můžeš použít i bezlepkovou mouku, jakékoliv ořechy a sušené ovoce. Klidně přidej i sušenou citronovou nebo pomerančovou kůru. Do smetany vmíchej mletou skořici, hřebíček a badyán. Pro dospělé můžeš marokánky provonět alkoholem – hodí se rum nebo whisky. Marokánky s ořechy a kandovaným ovocem asi 20 marokánek (o průměru 10 cm) příprava: 60 minut + zdobení Co na marokánky? 125 ml smetany 33% 50 g másla 200 g moučkového cukru 50 g medu 80 g hladké mouky 250 g oříšků (vlašské ořechy, pekanové ořechy, mandle) – koupíte na Zdraveorechy.cz 250 g kandovaného ovoce (papája, jahody, meruňky, ananas) – koupíte na Zdraveorechy.cz 300 g hořké čokolády (ideálně 70 %) Jak na to? Smetanu spolu s máslem a cukrem smíchej v hrnci a přiveď k varu. Vař za stálého míchání asi 2 minuty. Poté vmíchej med, přidej nasekané ořechy spolu s na malé kousky pokrájeným kandovaným ovocem. Vař na mírném plamenu přibližně 5 minut. Poté odstav a po chvilce (asi po 5 minutách) přidej mouku, pořádně promíchej. Plechy vylož pečicím papírem. Směs naber velkou lžíci a tvaruj marokánky na plechu. Dávej je dál od sebe a tvaruj do výšky více jak 1 cm. Marokánky můžeš dotvarovat i rukou namočenou ve vodě, nebude se to lepit. Troubu rozehřej na 200°C. Marokánky peč dozlatova, 10 až 15 minut (podle velikosti). Když je necháš v troubě déle a lehce se připálí, budou mít karamelovou chuť (ta nám vyhovuje více). Po upečení nech marokánky na kuchyňské mřížce zcela vychladnout. Ve vodní lázni rozpusť čokoládu. Marokánky otoč a potři je pomocí mašlovačky rozpuštěnou čokoládou. Nech zatuhnout. Můžeš jíst hned nebo je uložit na suché a chladné místo. Článek Marokánky s ořechy, kandovaným ovocem a čokoládou se nejdříve objevil na SLEPIČÁRNA.

projít na článek

Výsledky soutěže

Na přelomu včerej ho a dne n ho dne skončila na e novoročn soutěž. Do soutěže se s spěchem přihl sily 4 recepty. V sledky: 1. Strozapretti s pancettou, rukolou a parmaz nem od uživatele Rosťa s počtem 56 bodů - vyhr v tak 1. cenu 2. Bezlep

projít na článek

Seriál zdraví s KP clinic Třešně

Třešně dozrávají v červnu a jsou ovocem mírného pásu. Existuje obrovské množství odrůd třešní, které se dělí na tvrdé chrupky, střední polochrupky a měkké srdcovky. Zárukou čerstvosti je zelená stopka pokud by byla vysušená nebo hnědá, třešeň je už delší

projít na článek

Tradiční chuť: Jak podnikat s trdelníky a rozšířit kulturu

Vítejte! V dnešním článku⁤ se podíváme na tradiční českou chuť trdelníků a způsoby, jak s ⁢nimi podnikat a rozšířit tuto lahodnou kulturu. Připravte se ⁣na zajímavé informace a inspiraci, jak využít trdelníky jako podnikatelskou příležitost⁢ a přispět k o

projít na článek