Jedlý dárek: Slané vánoční cukroví ze sýrů

Co ještě dobrého dát jako dárek pod stromeček, když sladkého je plno na sváteční tabuli? Sýrové cukroví. Stačí vám pár ingrediencí, vykrajovátka a uzavíratelná sklenice. Sýrové cukroví se hodí nejen na Vánoce. Upečete si ho i na Silvestra jako slané pohoštění. Základem je mít dobrý sýr, ideálně kombinaci tvrdého a měkkého. Inspirujte se jako my u @moraviamleko a vyzkoušejte například Herold nebo Gyros. Vánoční sýrové cukroví asi na 2 plechy příprava: 40 minut Co na sýrové cukroví? 150 g másla 75 g tvrdého sýru (Herold od Moravia) 75 g měkkého sýru (Gyros od Moravia) 150 g hladké mouky jakýkoliv posyp (sezam, mák …) Jak na to? Troubu předehřej na 180°C. Máslo spolu se sýry nastrouhej do mísy, přidej mouku a vše dohromady vypracuj v hladké těsto. Těsto vyválej na 2 mm tenký plát a vykrajuj libovolné tvary. Přendej na plechy vyložené pečicím papírem kousek od sebe. Můžeš posypat sezamem nebo mákem. Peč dozlatova, asi 15 minut. Nech vychladnout na kuchyňské mřížce. Podávej nebo daruj jako jedlý dárek. Článek Jedlý dárek: Slané vánoční cukroví ze sýrů se nejdříve objevil na SLEPIČÁRNA.

projít na článek

Vánoční cukroví

Nestíháte péct, umíte nejlepší bramborový salát na světě, ale cukroví nevypadá, jako cukroví? Nezoufejte, pokud jste z Hradce Králové, můžete si v Ternu koupit vánoční cukroví od regionálního dodavatele Triton mix za 999 Kč za 1 kg.

projít na článek

5 receptů na vánoční cukroví s povidly

Vyzkoušejte povidlové cukroví ?. Nasbírali jsme pro Vás rovnou 5 lahodných receptů.

projít na článek

Vánoční přání

Dříve se posílaly pohlednice, dnes dostáváme a posíláme vánoční přání spíše v elektronické podobě. Tradice zůstává, jen trochu změnila podobu. V článku se dozvíte, jakou má vánoční přání historii, a načerpáte inspiraci na letošní přáníčka pro vaše blízké.

projít na článek

Vánoční dárky pro ženy

Je tu vánoční speciálka určená něžnému pohlaví. Dnes Vám dáme hned několik super tipů na vánoční dárky pro ženy, kterými jim určitě uděláte radost!

projít na článek

Vánoční pekanové cukroví spolevou

Co ještě upéct během adventu? Ořechového cukroví není nikdy dost! A pekany patří mezi naše oblíbené. Nejen během Vánoc. Klasické máslové těsto znáte. Ale už jste někdy zkoušeli cukroví připravit z „zhnědlého“ másla? To se povaří tak, aby získalo oříškovou

projít na článek