Vanuatu, zajímavý stát Oceánie

V roce 1980 získalo britsko-francouzské kondominium nezávislost. Do té doby souostroví neslo název Nové Hebridy, od roku 1980 se jmenuje Vanuatská republika. Kondominium je území pod společnou správou dvou a více států. Tato forma vlády nemá dlouhého trvání, přesto Nové Hebridy byly takto spravované přes sedmdesát let. Dodnes to přináší zajímavé právní spory, neboť v platnosti jsou jak francouzské, tak britské i vanuatské zákony. Nemalý počet zákonů je však vzájemně v rozporu.

projít na článek

Zajímavý dokument

Na následujícím odkazu můžete shlédnout zajímavý dokument o přírodě a vazbách mezi různými živočichy. Dokument má název Jak mění vlci tok řeky .

projít na článek

Zajímavé nálezy hub podchycené v poradně

Do poradny pro houbaře přináší většina návštěvníků houby s dotazem, zda jsou vhodné ke konzumaci. Obvyklý „sortiment“ běžných druhů ale občas zpestří zajímavý nález…

projít na článek

Návrh zákona: Jak se chce stát zbavit akcionářů ČEZu

Vláda projednávala návrh zákona, kterým se mění zákon o přeměnách obchodních společností a družstev, který by měl mít enormní vliv na společnost ČEZ, která je... The post Návrh zákona: Jak se chce stát zbavit akcionářů ČEZu first appeared on...

projít na článek

Kulturní program srpen

I v srpnu nabízíme zajímavý kulturní program. Těšíme se na Vás. Článek Kulturní program srpen se nejdříve objevil na RC Čeladná.

projít na článek

Kulturní program červenec

Zveme Vás na zajímavý kulturní program v měsíci červenec. Těšíme se na Vás. Článek Kulturní program červenec se nejdříve objevil na RC Čeladná.

projít na článek