Varování meteorologů : ve středu a čtvrtek bude extrémní horko

  Národní meteocentrála AEMET vyhlásila již včera první stupeň varování, tzv. žluté nebezpečí a na další dva dny, minimálně do čtvrtka, vyhlásila od středečního poledne tzv. oranžový stupeň, tedy výrazné riziko. To platí pro celý jihovýchod, jih a jihozápad Gran Canaria.

projít na článek

Kanárské ostrovy čekají extrémní teploty a africký prach

Kanárské ostrovy čeká doslova pekelný týden. Velmi silná calima  a teploty až 44 stupňů Celsia. Generální ředitelství pro bezpečnost a mimořádné situace vlády Kanárských ostrovů vyhlásilo varování před nebezpečím lesních požárů. 

projít na článek

Varování před pětimetrovými vlnami a deštěm

Podle předpovědi národní meteorologické agentury AEMET přichází dnes na Kanárské ostrovy bouřková fronta. Agentura vyhlásila z důvodu hrozících vysokých vln a přívalových srážek žluté a oranžové varování.

projít na článek

Osamělci v říjnu

V říjnu se s námi můžete setkat tradičně v pražském Kaštanu , na večírku ve středu 12.10. vystoupí Jiří Smrž, Jan Jeřábek, Petr Linhart a Filip Pýcha. Koncert začíná ve 20:00. O den později - ve čtvrtek 13.10. - pokračuje pravidelný cyklus Osamělých písni

projít na článek

Varování před tropickými teplotami, na Gran Canaria jde vlna vedra

Španělská meteoslužba AEMET vyhlásila na dn ešní den pro všechny kanárské ostrovy první stupeň varování (tzv.žluté) před vysokými teplotami. Této výstraze již předcházelo úterní upozornění MInisterstva zdravotnictví. 

projít na článek

Monitorování hor Gran Canaria senzory a kamerami - přichází nový systém včasného varování

Ostrov Gran Canaria bude v příštích 12 měsících vybaven novými termálními a vizuálními kamerami, které vytvoří systém včasného varování proti lesním požárům. Náklady na tento projekt, který nese název Alertgran, činí 2,7 milionu eur. Systém by měl umožnit

projít na článek