Každý pátek se teď u nás v Mladé Boleslavi konají farmářské trhy. Nakoupit můžete ovoce, květiny, sazeničky, pečivo, homemade výrobky a samozřejmě i zeleninu. Mě uchvátil krásný velký pórek a šup s ním do kočáru (nakupuji se svým synem). Přiznám se, že často něco takto koupím a teprve poté vymýšlím, co z toho uvařím. Pórková polévka je klasika, já se však rozhodla připravit ho jako hlavní jídlo. Vybrala jsem si k tomu krásné plátky vepřové pečeně. Samozřejmě můžete použít i maso nakrájené na kostičky, ale samotné plátky mají v tomto případě opravdu pěkný vizuální efekt. Jelikož jsem chtěla, aby jídlo i trochu křupalo, doplnila jsem ho kešu oříšky. Pozor, kupuji vždy nesolenou variantu. Pokud byste měli po ruce jen solené, doporučuji velkou obezřetnost u dávkování. Znám případy, kdy si lidé solenými oříšky popř. arašídy zničili celé jídlo. Přeci jen obsahují značné množství soli, takže buď přidat raději trochu, nebo nechat chvíli odmočit ve vodě a slanou vodu slít. Dosolit můžete vždy, zatímco zachránit přesolené jídlo je mnohem horší a pracnější. Tento měsíc jsme si na tomto vcelku rychlém a jednoduchém obědě pochutnali už dvakrát. Než jsem totiž stačila napoprvé jídlo nafotit, bylo fuč. Ingredience 400 g vepřové pečeně- plátky 40 g plátků anglické slaniny 1 cibule 2 stroužky česneku 350 ml vody 3 lžíce oleje 2 lžíce sójové omáčky 1 lžíce hladké mouky 1 pórek 80 g nesolených kešu oříšků Postup Vepřové plátky naklepeme, slaninu i cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, slaninu a prolisovaný česnek. Přidáme maso a taktéž chvíli orestujeme, aby se zatáhlo. Jelikož jsem použila menší hrnec, maso jsem restovala postupně. Následně zaprášíme hladkou moukou, zalijeme sójovou omáčkou a vodou. Dusíme pod pokličkou 25 minut. Poté přidáme kešu oříšky a nakrájený pórek. Promícháme a necháme ještě cca 10 minut dusit. Vše je hotové, až je maso měkké. Podáváme s rýží. U nás jasně vítězí rýže basmati. Článek Vepřové plátky na pórku s kešu oříšky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,
projít na článekSCHLACHTFEST PODZIMNÍ VEPŘOVÉ HODY NA HOTELU SVATÝ TOMÁŠ SE BUDOU KONAT 8.10.2022 – 23.10.2022 Zabiječkové speciality zčuníka domácího chovu vrestauraci hotelu. Vepřové hody si můžete spojit sgastronomickým pobytem vnašem romantickém hotelu. A pokud si
projít na článekMasové špízy z vepřové krkovičky se zeleninou jsou pravou pochoutkou, která rozvoní váš gril a potěší všechny vaše hosty. Šťavnaté kousky krkovičky doplněné o barevnou směs čerstvé zeleniny vytvoří dokonalou harmonii chutí a barev na vašem talíři. Tyto šp
projít na článekUž druhý den si pochutnáváme na mrkvové kešu pomazánce. Díky restované mrkvi a cibulce dostane pomazánka příjemnou nasládlou chuť, kterou si oblíbí i vaše děti. Rozmixované kešu oříšky pak dodají ty správné tuky, díky nimž se pomazánka obejde bez másla a
Tady se nespletete. Přináším jednoduchý postup na to nejfajnovější vepřové koleno. pečte velmi pomalu a při nízké teplotě. Na videu ukazuji postup v parní troubě. Pokud parní troubu nemáte, pečte koleno v první fázi zakryté a délku pečení prodlužte na 4 h
projít na článek