VITAMIN B14 - RŮSTOVÝ FAKTOR

Vitamín B14 nebyla jasně izolován na konkrétní chemické látky.   To bylo získané z kvasinek, masa, obilí, luštěniny a vejce.   Jeho nedostatek způsobuje druh chudokrevnosti. Mohlo by mít podobný úč. jako vitamínu B10 a B11.

projít na článek

VITAMIN B13 - KYS.LIPOOVÁ

Vitamin B13 je  významný antioxidant, účinný proti rozvoji cukrovky. Snižuje a pomáhá udržovat stálou hladinu cukru v krvi. Podporuje látkovou výměnu a zlepšuje citlivost vzniklou poškozením nervů. Je to rovněž růstový faktor bakterií a prvoků.

projít na článek

VITAMIN A

Vitamín A (axeroftol) je v tucích rozpustný vitamín. Existuje ve dvou přirozených formách – vitamín A 1 (retinol) a vitamín A 2 (3-dehydroretinol). Vitamín A je nutný pro tvorbu rodopsinu, zrakového pigmentu používaného za nízkého osvětlení. Nedostatek vi

projít na článek

VITAMIN B7(H) - BIOTIN

Vitamín H (též je nazýván biotin, koenzym R či vitamín B 7 ) je ve vodě rozpustný vitamín, z chemického hlediska kondenzát močoviny a thiofenu se zbytkem kyseliny valerové Vitamín H má písmeno v názvu odvozeno od německého slova Haut , tedy kůže neboť ext

projít na článek

VITAMIN C - NEZBYTNÝ VITAMÍN PRO NAŠE TĚLO

Vitamín C je ve vodě rozpustná živina a vitamin nezbytný k životu a udržení tělesného zdraví, v lidském těle plní vitamín C mnoho důležitých funkcí. Je citlivý na teplo a vysoce citlivý na oxidaci. Jeho přesný chemický název je kyselina L-askorbová,  její

projít na článek

VITAMIN K

Vitamín K je vitamín rozpustný v tucích. Označení K je odvozeno z německého slova Koagulation“-procesu srážení krve. Vitamín K je nezbytný pro funkci několika proteinů podílejících se na srážení krve, dále nezbytný v procesu mineralizace kostí, buněčné

projít na článek