Vláda Gran Canaria uvolnila 20,5 milionů euro na zeleň kolem dálnice

Ostrovní rada (vláda Gran Canaria) rozhodla na svém zasedání uvolnit částku 20,5 mil. euro na vylepšení zeleně u dálnic na ostrově. Investice se bude týkat především dálnice GC-1 a jejího úseku od letiště do turistického centra Maspalomas.

projít na článek

Vláda Gran Canaria představila ambiciózní investiční plán

Vláda ostrova Gran Canaria (Cabildo) oznámila zahájení ambiciózního Plánu transformace 2017. Plánu hospodářské obnovy ostrovní infrastruktury, kdy investicí ve výši 244 milionů eur bude realizováno více než 700 investičních projektů. 

projít na článek

Na Gran Canaria hrozí riziko vzniku požárů

Vzhledem k období sucha a současným vysokým teplotám vydala vláda pro ostrov Gran Canaria varování před lesními požáry, což znamená, že již není možné používat grilovací prostory v horách. 

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Gran Canaria - rekordní první pololetí v počtu turistů, vedou seveřané

Na Gran Canaria přijelo v prvním pololetí celkem 2,2 milionů turistů. Je to meziročně o 10,7% více.  

projít na článek

Sníh, namrzlé silnice, déšť a uzavírky. Taková je situace v nejvyšších horách Gran Canaria.

Na horách Gran Canaria již čtvrtý den sněží a panují velmi nízké teploty. Ochlazení,  které přišlo na celé Kanárské ostrovy, pociťují i lidé v lokalitách, kde jindy bývá touto dobou teplo. Například v Maspalomas na jihu Gran Canaria se denní teploty pohyb

projít na článek