Vši, jak s nimi bojovat?

Výskyt vší především ve školních a předškolních zařízeních zůstává dlouhodobě aktuálním problémem, který narůstá společně se zjištěním, že vši jsou proti běžným prostředkům stále více a více odolné a chemické insekticidy tak ztrácejí na své účinnosti. Jako nové spolehlivé řešení se nabízí použití esenciálních olejů, které způsobují zadušení vší. Metoda se jeví jako velice nadějná, neboť nedochází ke vzniku rezistence.

projít na článek

Co ovlivňuje naší psychiku

Rychlé tempo současné doby a zvýšené nároky na pracovní výsledky má své dopady na naše zdraví. Stres, migréna, podráždění a únava jsou výsledky tohoto uspěchaného života. Jak s nimi bojovat a vzpružit své tělo? Na to se podíváme v tomto článku.

projít na článek

Alergie na citron

Potravinová alergie vzniká poté, co imunitní systém identifikuje určité látky v potravině jako škodlivé pro tělo a začne proti nim bojovat. Alergie na citrony je poměrně častá. Je častější u dospělých než u dětí, pravděpodobně s ohledem na četnost konzuma

projít na článek

Proč se některé bolesti těla drží zuby, nehty? A jak s nimi hnout?

The post Proč se některé bolesti těla drží zuby, nehty? A jak s nimi hnout? appeared first on Tereza Dvořáková.

projít na článek

Nejlepší krémy proti vráskám

Vrásky od nepaměti trápí nejen ženy, ale i muže. Jsou důkazem, že čas nezadržitelně běží. Jsou také zřetelným ukazatelem věku každého z nás. Proti vráskám se však dá účinně bojovat. Trh nám nabízí celou řadu nočních a denních krémů proti vráskám.

projít na článek

Rady jak bojovat se zánětem mandlí

Pozorujete zarudnutí patra a zduření mandlí, na nichž se mohou objevovat hnisavé čepy? Máte zvýšenou teplotu, škrábe vás v krku a bolí vás při polykání? Pak možnou příčinou může být zánět mandlí neboli tonzilitida. Nepříjemné onemocnění může způsobit záva

projít na článek