Vypadávání srsti u psa

Stav srsti vašeho psa je odrazem jeho zdraví. U většiny psů se mění srst dvakrát ročně, a to na jaře a na podzim. Kdy a jak ztrácí pes letní nebo zimní srst, záleží na plemenu psa, teplotě a dalších faktorech. Vzhledem k tomu, že jsou v bytě teplota a světlo během roku značně vyrovnané, může u psů chovaných doma docházet k trvalé výměně srsti.

projít na článek

Parazité v psí srsti

Parazité způsobují v psí srsti různé kožní problémy a alergii. Psa zneklidňují jak svým pohybem v srsti, tak sáním krve.

projít na článek

Demodex u psů

Demodex canis, jinak řečeno trudník psí, je parazit, který se v mnoha ohledech liší od jiných u psů běžných parazitů. Je poměrně častý především u krátkosrstých plemen psů. Žije v chlupových folikulech a způsobuje vypadávání srsti, zpočátku v malých okrsc

projít na článek

Strupy na těle u psa

Onemocnění kůže se u psů často projevuje svěděním, škrábáním, olizováním či odíráním postiženého místa. Na kůži se mohou objevit červené skvrny, vřídky nebo pupínky. Příznakem kožního onemocnění může být nadměrné vypadávání srsti, šupiny a olupující se mí

projít na článek

Boule v srsti koček

Boule či bulky se v srsti koček mohou tvořit z několika důvodů, ať už jsou to záněty, ekzémy, či nádory. Vždy je třeba tyto projevy řešit a nepodceňovat, protože se může jednat o závažné onemocnění.

projít na článek

Pes si vykusuje srst

Vykusování srsti může mít různé příčiny, ale je spojeno zejména se svěděním kůže, které mohou způsobovat bakterie, záněty, alergie či kousnutí hmyzem. Při svědění kůže a následném vykusování srsti je často nezbytná návštěva veterináře.

projít na článek