Parazité v psí srsti

Parazité způsobují v psí srsti různé kožní problémy a alergii. Psa zneklidňují jak svým pohybem v srsti, tak sáním krve.

projít na článek

Koupel na parazity

Trápí-li vaši kočku nebo psa parazité, zkuste níže uvedená antiparazitika. Šampón má pouze krátkodobou účinnost, může však obsahovat provitamín B5, který zlepšuje vzhled srsti a urychluje hojení ran a podráždění vyvolaných ektoparazity.

projít na článek

Vypadávání srsti u psa

Stav srsti vašeho psa je odrazem jeho zdraví. U většiny psů se mění srst dvakrát ročně, a to na jaře a na podzim. Kdy a jak ztrácí pes letní nebo zimní srst, záleží na plemenu psa, teplotě a dalších faktorech. Vzhledem k tomu, že jsou v bytě teplota a svě

projít na článek

Boule v srsti koček

Boule či bulky se v srsti koček mohou tvořit z několika důvodů, ať už jsou to záněty, ekzémy, či nádory. Vždy je třeba tyto projevy řešit a nepodceňovat, protože se může jednat o závažné onemocnění.

projít na článek

Pes si vykusuje srst

Vykusování srsti může mít různé příčiny, ale je spojeno zejména se svěděním kůže, které mohou způsobovat bakterie, záněty, alergie či kousnutí hmyzem. Při svědění kůže a následném vykusování srsti je často nezbytná návštěva veterináře.

projít na článek

Ukázkové druhy králíků se zvláštní srstí

Plemena se zvláštní strukturou srsti, tito králíci se dají koupit přímo od chovatelů, případně existují různé inzeráty. Cena králíků závisí na plemenu, pohybuje se v rámci několik stovek korun. Záleží také na tom, jestli se jedná o čistokrevné plemeno.

projít na článek