Výrazný nárůst turistů na výletních zaoceánských lodích

V roce 2015 využilo přístavy na kanárských ostrovech k nástupu na zaoceánské parníky kolem 2,2 milionu cestujících. Proti roku 2014 je to o 15% více. Také v tomto roce se očekává další razantní nárůst.

projít na článek

Začíná sezóna zaoceánských parníků, do Las Palmas pluje Britannia

Oficiální zimní sezóna zaoceánských parníků začíná v přístavu Las Palmas sice až 22.září, ale již nyní připlouvají na Gran Canaria doslova klenoty moří.

projít na článek

Migrační krize eskaluje, za jeden den dorazilo na Kanárské ostrovy více než 700 imigrantů

Od dnešní půlnoci do večerních 20 hodin  dorazilo na Tenerife  423 lidí ve čtyřech lodích,  na Gran Canaria  199 osob  na dvanácti lodích,  na Lanzarote nejméně  73 ilegálních imigrantů na pěti lodích  a na Fuerteventuru  nejméně šest lidí na jedné  lodi.

projít na článek

Gran Canaria hlásí rekordní léto

V období od března do října 2017 přijelo na Gran Canaria celkem 2,100.000 turistů, což představuje nárůst o 7,9% (+ 155.000 lidí) ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Loni ve stejných měsících na ostrov přijelo 1,945,000 turistů. 

projít na článek

V Las Palmas bude plno! Tento víkend se koná pivní festival a připlouvá osm zaoceánských parníků.

V Las Palmas bude tento víkend hodně rušn o. V Parku Santa Catalina se koná pivní festival a do přístavu, vzdáleného jen pár desítek metrů, připlují tisíce turistů.

projít na článek

Moravskoslezský kraj navštívil ve druhém čtvrtletí rekordní počet turistů

Statistiky hlásí nárůst počtu turistů v regionu. Čísla za letošní druhý kvartál dokonce předčila návštěvnost za stejné období roku 2019. Nejvíce návštěvníků zavítalo ve druhém čtvrtletí letošního roku do turistické oblasti Beskydy. Moravskoslezský kraj a

projít na článek