VÝVAR - TEKUTÉ ZLATO

Všechny své klienty se snažím naučit připravovat si vlastní vývar. Mít doma neustále vývar se hodí vždycky. Je plný minerálů, bílkovin a tuků v lehce stravitelné formě. Navíc obsahuje želatinu, která je velmi prospěšná pro náš zažívací systém, podporuje trávení a pozitivně ovlivňuje kyselost žaludku. Dále obsahuje kolagen, bílkovinu důležitou nejen pro zdraví našich kloubů, kůže, vlasů a zubů, ale také pomáhá hojit střeva. V neposlední řadě vývar podporuje náš imunitní systém a odedávna se používá jako lék při nachlazení a jiných nemocech. Vývar připravíme z masa, kostí, kořenové zeleniny. Můžeme přidat cibuli, stroužek česneku a kousek zázvoru. A samozřejmě bylinky a koření. Je vhodné do vývaru přidat lžíci kvalitního jablečného octa. Maso používáme i s kůží, vaříme kuřecí stehna, ale i celé kuře, hovězí žebra atd. Lze použít i celou rybu. Kosti můžeme použít morkové, žebra, kuřecí skelet, krky nebo kostru ryby či rybí hlavy. Lze použít i kosti z pečeného kuřete, kachny či jiného masa. Použijete-li na vývar maso, které následně chcete jíst, vařte ho 45 minut až 2 hodiny. Po delším vaření maso ztrácí chuť. Naopak vývar z kostí můžete vařit 3 hodiny a nebo ho nechat táhnout až 72 hodin. Několik hodin tažený vývar bude mít mnohem výraznější chuť a bude obsahovat více minerálů, zároveň ale bude obsahovat i větší množství histaminu. Z toho důvodu může být hůře tolerovatelný pro ty, kteří trpí zažívacími problémy a alergiky. Hotový vývar sceďte, maso oberte a snězte, zeleninu vyhoďte. Vývar můžete skladovat v lednici po dobu maximálně 7 dní. Můžete ho i zamrazit. Vývar zlepší nutričí hodnotu každého jídla do kterého je přidán. Používejte ho při vaření polévek a omáček, ale i při vaření rýže či jiné přílohy, která nasákne tekutinu, ve které se vaří. Vývar používejte i jako nápoj a to nejen při nachlazení či jiné nemoci a rekonvalescenci, ale třeba i po sportu. A pokud se chystáte do porodnice, nejdříve si do mrazáku připravte pořádné zásoby vývaru. Uvidíte, jak se vám po porodu bude hodit a jak vám bude dělat dobře. Nemáte-li maso a kosti, připravte si alespoň zeleninový vývar. Do vody dejte zeleninu, bylinky, koření, bobkový list, kousek řasy kombu a vařte nejméně půl hodiny. Vyvařenou zeleninu pak vyhoďte. Vývar opět použijte do polévek. Než vyrazíte do kuchyně vařit vývar, nasdílejte článek se svými přáteli.

projít na článek

Kupujete pravé investiční zlato?

Historicky zlato, uložené ve státní bance, garantuje oficiální hodnotu státního oběživa. []

projít na článek

Americká data a silný dolar přivedly zlato na 1160 dolarů

Zlato se na začátku tohoto týdne ustálilo na úrovni 1160 dolarů po poklesu ceny evropských akcií a zároveň po ukončení dolarové rallye, která nastartovala svůj strmý vzestup po pátečních amerických datech o pracovních místech, a posílily se tak debaty a o

projít na článek

Technická analýza: Forex, zlato, ropa a Bitcoin

Zdravím Traders, v tomto videu jsem se podíval na hlavní měnové páry, komodity a také Bitcoin, který je stále pod silným tlakem. V úterý se vidíme v živém vysílání na Forex Radaru. Doufám, že to pomohlo. Dominik Kovařík Příspěvek Technická analýza: For

projít na článek

Držba zlatých a stříbrných ETP klesá

Klesající zájem investorů o drahé kovy se minulý týden projevil jak u futures, tak u jiných burzovně obchodovaných instrumentů. Zatímco hedgové fondy snížily v týdnu kolem 5. května býčí sázky na zlato téměř na víceleté minimum, investoři snížili držbu bu

projít na článek

Bitcoin pod tlakem, Forex, zlato, ropa a Dax týdenní výhled

Zdravím Traders, v tomto týdenním videu jsem se podíval na hlavní měnové páry, zlato, ropu a také Bitcoin, který je pod tlakem a stále odolává rezistenci okolo 12000 USD. Níže přikládám několik grafů. EUR/USD pokračuje dál v konsolidaci a v bočním tren

projít na článek