Warfarin

Warfarin je lék na předpis, který se používá k prevenci tvorby krevních sraženin. Prospěšné krevní sraženiny vedou k zabránění nebo zastavení krvácení, naopak škodlivé krevní sraženiny mohou způsobit mrtvici, srdeční infarkt, hlubokou žilní trombózu nebo plicní embolii.

projít na článek

Průvodce pacienta s Warfarinem

Cílem antikoagulační léčby přípravkem Warfarin (Coumadin®) je snížit srážlivost krve a předcházet tak krevním sraženinám. Při léčbě přípravkem Warfarin je nejdůležitější udržet hustotu krve v terapeutickém rozmezí. Pokud je účinnost léku příliš nízká, jst

projít na článek

Co nejíst při užívání Warfarinu

Warfarin je lék na předpis, který se používá k prevenci tvorby krevních sraženin. Warfarin snižuje schopnost organismu tvořit krevní sraženiny tím, že blokuje tvorbu koagulačních faktorů, které jsou závislé na vitaminu K. Vitamin K je důležitý pro tvorbu

projít na článek

Warfarin a alkohol

Warfarin je velmi rozšířeným lékem používaným k prevenci a léčbě při ředění krve u hluboké žilní trombózy. Nicméně stejně jako u každého jiného léku je jeho účinnost ovlivněna životním stylem. Pokud je pití alkoholu součástí vašeho životního stylu, možná

projít na článek

Warfarin a zelenina

Může se stát, že ještě narazíte na lékaře, kteří vás budou upozorňovat na nutnost dodržování warfarinové diety, která spočívá v omezení až vyloučení určitých druhů zeleniny obsahující větší množství vitamínu K ze stravy. Vstřebatelnost a využitelnost vita

projít na článek

Antikoagulační dieta po mrtvici

Konzumovat potraviny s antikoagulačními vlastnostmi je dobrý způsob, jak dodat pacientům po mrtvici přírodní látky, které jim pomohou v léčbě jejich stavu. Antikoagulanty jsou látky určené k prevenci nebo snížení tvorby srážení krve. Antikoagulační léky,

projít na článek