Warfarin a zelenina

Může se stát, že ještě narazíte na lékaře, kteří vás budou upozorňovat na nutnost dodržování warfarinové diety, která spočívá v omezení až vyloučení určitých druhů zeleniny obsahující větší množství vitamínu K ze stravy. Vstřebatelnost a využitelnost vitamínu K v lidském organismu ze zeleniny není velká a neodpovídá tabulkovým údajům o obsahu vitamínu K v jednotlivých druzích zeleniny.

projít na článek

Průvodce pacienta s Warfarinem

Cílem antikoagulační léčby přípravkem Warfarin (Coumadin®) je snížit srážlivost krve a předcházet tak krevním sraženinám. Při léčbě přípravkem Warfarin je nejdůležitější udržet hustotu krve v terapeutickém rozmezí. Pokud je účinnost léku příliš nízká, jst

projít na článek

Warfarin

Warfarin je lék na předpis, který se používá k prevenci tvorby krevních sraženin. Prospěšné krevní sraženiny vedou k zabránění nebo zastavení krvácení, naopak škodlivé krevní sraženiny mohou způsobit mrtvici, srdeční infarkt, hlubokou žilní trombózu nebo

projít na článek

Co nejíst při užívání Warfarinu

Warfarin je lék na předpis, který se používá k prevenci tvorby krevních sraženin. Warfarin snižuje schopnost organismu tvořit krevní sraženiny tím, že blokuje tvorbu koagulačních faktorů, které jsou závislé na vitaminu K. Vitamin K je důležitý pro tvorbu

projít na článek

Warfarin a alkohol

Warfarin je velmi rozšířeným lékem používaným k prevenci a léčbě při ředění krve u hluboké žilní trombózy. Nicméně stejně jako u každého jiného léku je jeho účinnost ovlivněna životním stylem. Pokud je pití alkoholu součástí vašeho životního stylu, možná

projít na článek

Antikoagulační dieta po mrtvici

Konzumovat potraviny s antikoagulačními vlastnostmi je dobrý způsob, jak dodat pacientům po mrtvici přírodní látky, které jim pomohou v léčbě jejich stavu. Antikoagulanty jsou látky určené k prevenci nebo snížení tvorby srážení krve. Antikoagulační léky,

projít na článek